Γουατεμάλα: Οκτώ νεκροί από τις ισχυρές βροχοπτώσεις

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021, 05:11
Γουατεμάλα: Οκτώ νεκροί από τις ισχυρές βροχοπτώσεις

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώνονται στη Γουατεμάλα από τον Μάιο έχουν στοιχίσει τη ζωή σε οκτώ ανθρώπους ενώ οι πληγέντες έχουν φθάσει τις 632.243, κυρίως εξαιτίας των πλημμυρών, των κατολισθήσεων και των ζημιών στις υποδομές, ανακοίνωσε χθες Κυριακή η Πολιτική Προστασία.

Επιπλέον, 5.636 πολίτες χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τις εστίες τους, σημείωσε ο εκπρόσωπος του συντονιστικού οργάνου για την πρόληψη καταστροφών (CONRED), Νταβίντ δε Λεόν.

Σύμφωνα με το CONRED, στο οποίο υπάγεται η Πολιτική Προστασία, την Παρασκευή και το Σάββατο επλήγησαν 266 άνθρωποι, καθώς 55 σπίτια υπέστησαν ζημιές εξαιτίας της κακοκαιρίας στην Πετέν και στην Άλτα Βεραπάς (βόρεια).

Ως χθες την τρέχουσα περίοδο των βροχών, η οποία διαρκεί ως τον Νοέμβριο στη χώρα, έχουν υποστεί ζημιές 56 σχολικά κτήρια, 98 δρόμοι και 11 γέφυρες.

Κάθε χρόνο, την περίοδο των βροχών χάνονται δεκάδες -αν όχι εκατοντάδες- ζωές στη συγκριτικά μικρή χώρα της Κεντρικής Αμερικής, που βρίσκεται σε μια από τις περιοχές που χαρακτηρίζονται οι πιο ευάλωτες στην κλιματική αλλαγή.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021, 05:11