«Και εμείς το ξέρουμε ότι η Γερμανία βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο. Μου φαίνεται όμως ότι ορισμένοι Γερμανοί πολιτικοί, οι οποίοι εκφράζουν (δημοσίως) απόψεις, ξεχνούν ότι θα μπορούσε να έχει γίνει Πρόεδρος η Μαρίν Λεπέν. Δεν βοηθά καθόλου να ακυρώνουν σημεία των ιδεών του κ. Μακρόν, ή να διαμαρτύρονται κατά των ευρωομολόγων -τα οποία διόλου δεν προτείνει- ή να καταφέρονται εναντίον ενός ευρωπαϊκού προϋπολογισμού. Ο κ. Μακρόν θα παρουσιάσει τις προτάσεις του εντός ενός συνολικού πλαισίου, αλλά αφού αναλάβει προηγουμένως τα καθήκοντά του», είπε η Σιλβί Γκουλάρ, η σύμβουλος του νεοεκλεγέντος Γάλλου Προέδρου σε συνέντευξή της στο Spiegel.

Η ευρωβουλευτής των φιλελευθέρων η οποία φέρεται ως υποψήφια να αναλάβει διάφορες θέσεις ευθύνης στην γαλλική κυβέρνηση έως και εκείνη της πρωθυπουργού έκανε έκκληση να σταματήσουν οι εκατέρωθεν αντεγκλήσεις μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας: «Θα πρέπει να σταματήσουμε τις αλληλοκατηγορίες του τύπου «οι Γερμανοί κάνουν μεγάλες εξαγωγές, οι Γάλλοι θέλουν τα λεφτά μας», το είπα και στον κ. Σόιμπλε σε μια δημόσια συζήτηση στο Βερολίνο”, πρόσθεσε η Γαλλίδα πολιτικός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κ. Γκουλάρ κατέστησε επίσης σαφές ότι οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες του Μακρόν στη Γαλλία και την Ευρώπη δεν θα περιορισθούν στην οικονομική πολιτική: «Η Γαλλία πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, εάν θέλει να την σέβονται στην Ευρώπη. Το θέμα της μελλοντικής διαμόρφωσης των κανόνων της ευρωζώνης είναι σημαντικό, αλλά διακυβεύονται πολλά περισσότερα. Τα κεντρικά θέματα είναι: Πώς θα εξασφαλίσουμε ότι θα παραμείνουμε ανταγωνιστικοί; Πώς θα προστατεύσουμε τη δημοκρατία μας;», τόνισε στο γερμανικό περιοδικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης