Έκκληση από την Γαλλία για «επαγρύπνηση» στους υπηκόους της

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 9 Ιανουαρίου 2011, 11:03
Έκκληση από την Γαλλία για «επαγρύπνηση» στους υπηκόους της
Η Γαλλία κάλεσε τους υπηκόους της στις χώρες του Σαχέλ (Μαυριτανία, Μάλι, Νίγηρα) «να επαγρυπνούν» καθώς «καμία περιοχή δεν μπορεί να θεωρηθεί ασφαλής», μετά την απαγωγή και τον θάνατο στο Νιαμέι του Νίγηρα δυο Γάλλων ομήρων, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το υπουργείο συνιστά «στους Γάλλους υπηκόους να επαγρυπνούν και να επιδείξουν σύνεση περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Απέναντι στην τρομοκρατική απειλή στις χώρες αυτές, καμία περιοχή δεν μπορεί να θεωρείται πλέον ασφαλής», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο ζήτησε από τους Γάλλους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στην περιοχή και να ενημερώνονται τακτικά για τις ταξιδιωτικές οδηγίες από τις ιστοσελίδες των πρεσβειών της Γαλλίας στις χώρες αυτές.

Θυμίζουμε πως δύο 25χρονοι Γάλλοι, ο ένας εκ των οποίων μετέβη στηο Νίγηρα για να επισκεφθεί τον άλλον που επρόκειτο να παντρευτεί στην χώρα αυτή όπου και κατοικούσε, απήχθησαν την Παρασκευή το βράδυ σε εστιατόριο του Νιαμέι από ενόπλους που τους οδήγησαν στα σύνορα με το Μάλι.

Τελικά, οι δυο νεαροί Γάλλοι έχασαν την ζωή τους στη διάρκεια κοινής στρατιωτικής επιχείρησης δυνάμεων της Γαλλίας και του Νίγηρα και σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Αμυνας, εκτελέστηκαν από τους απαγωγείς τους.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 9 Ιανουαρίου 2011, 12:06