Γροθιές στο τουρκικό κοινοβούλιο

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 4 Αυγούστου 2014, 20:15
Γροθιές στο τουρκικό κοινοβούλιο
Βίαια επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα μέσα στο τουρκικό κοινοβούλιο, μεταξύ βουλευτών της πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης, με αφορμή τη συζήτηση για τη συγκρότηση μιας επιτροπής που θα αναλάμβανε να εξετάσει την ισλαμιστική απειλή από το γειτονικό Ιράκ.

Οι βουλευτές αντάλλαξαν γροθιές, πιάστηκαν από το λαιμό ενώ άλλοι βρέθηκαν πεσμένοι στο πάτωμα, λίγες μόλις ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στην Τουρκία, για πρώτη φορά με καθολική ψηφοφορία.

Σύμφωνα με το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι NTV οι βουλευτές του αντιπολιτευόμενου Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP) απαίτησαν τη συγκρότηση μιας κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη δράση του Ισλαμικού Κράτος, της ακραίας τζιχαντιστικής οργάνωση που έχει απαγάγει δεκάδες Τούρκους πολίτες στη Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ.

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας επί της πρότασης αυτής ο βουλευτής του MHP Αλί Ουζουνιρμάκ κατηγόρησε τους συναδέλφους του τού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν ότι ψηφίζουν και για λογαριασμό των απόντων και τους χαρακτήρισε «ανέντιμους». Ο βουλευτής του AKP Μουσταφά Σαχίν απάντησε στον Ουζουνιρμάκ και η λεκτική αντιπαράθεση πολύ γρήγορα εξελίχθηκε σε συμπλοκή.

Σε φωτογραφίες που τραβήχτηκαν εντός του κοινοβουλίου διακρίνεται ο Σαχίν ενώ αιμορραγεί από τη μύτη ενώ ο Ουζουνιρμάκ έχει τραυματιστεί στο κεφάλι.

Τα πράγματα όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Ο καβγάς συνεχίστηκε μεταξύ ενός άλλου βουλευτή του MHP, του Σινάν Ογκάν, και βουλευτών του AKP. Ο Ογκάν έπεσε στο έδαφος και δέχτηκε πολλά χτυπήματα στο πρόσωπο.

Η συνεδρίαση διακόπηκε αλλά ο Ογκάν συνέχισε τον καβγά μέσω του Twitter, χαρακτηρίζοντας τους βουλευτές του AKP «σκυλιά» που συμμάχησαν εναντίον του. «Δεν μπορούν να τα βάλουν ούτε πέντε εναντίον ενός. Μου επιτέθηκαν εξήντα άνθρωποι ταυτόχρονα, όμως πήραν την απάντησή τους. Θεού θέλοντος, θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα του τουρκικού λαού στο κοινοβούλιο. Δεν έχει σημασία ο αριθμός των σκυλιών του AKP που αντιμετωπίζουμε», έγραψε.
Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 4 Αυγούστου 2014, 20:15