Ελάχιστη προβολή έχει γίνει από τα διεθνή Μέσα στην ΤΡΙΤΗ υποψήφια για την αμερικανική προεδρία. Πρόκειται για τη δρ Jill Stein, υποψήφια των «Πρασίνων». Και αυτό επειδή τα κυρίαρχα Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης των ΗΠΑ έχουν στενούς (και οικονομικούς) δεσμούς με τα δύο κυρίαρχα κόμματα -το Δημοκρατικό και το Ρεπουμπλικανικό.

«Έχω την τιμή να ανακοινώσω ότι θα είναι συναγωνιστής μαζί μου, ως υποψήφιος για την αντιπροεδρία ο πρωταθλητής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ajamu Baraka!» έγραψε στο Twitter η Dr Stein​Έτσι, πολύ μικρή σημασία δόθηκε στην ανακοίνωση ότι η υποψήφια για την προεδρία ανακοίνωσε την Κυριακή πως επέλεξε για την αντιπροεδρία μαζί της (αν φυσικά εκλεγεί) ως συναγωνιστή, τον μαχητή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ajamu Baraka.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Την ανακοίνωσή της η Dr. Stein έκανε από το προσωπικό της Twitter, γράφοντας: «Έχω την τιμή να ανακοινώσω ότι θα είναι συναγωνιστής μαζί μου, ως υποψήφιος για την αντιπροεδρία ο πρωταθλητής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ajamu Baraka!».

Το who is who του υποψήφιου αντιπροέδρου

Στον προσωπικό ιστότοπό του ο Baraka αναφέρει πως προέρχεται από «το Κίνημα για την Απελευθέρωση των Μαύρων και το αντι-απαρτχάιντ και τον αγώνα αλληλεγγύης της Κεντρικής Αμερικής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Έως το 2011, ήταν ιδρυτικό και εκτελεστικό διευθυντικό στέλεχος του US Human Rights Network (αμερικανικού δικτύου ανθρωπίνων δικαιωμάτων), σε συνεργασία με τη Διεθνή Αμνηστία. Διδάσκει στο Institute for Policy Studies στην Ουάσινγκτον.
Η Stein επιδιώκει ασμένως να προσεταιριστεί τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους του Bernie Sanders, ο οποίος έχασε τη διεκδίκηση της υποψηφιότητας του Δημοκρατικού Κόμματος από τη Hillary Clinton, όχι και με τόσο καθαρό τρόπο.

Σύμφωνα με την Ballotpedia, το Κόμμα των Πρασίνων είχε κερδίσει 21 από τις έδρες των πολιτειών έως τον Απρίλιο του 2016, με το ιδιόρρυθμο και πολύπλοκο αμερικανικό εκλογικό σύστημα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης