Η έκρηξη που παρατηρείται από το ξέσπασμα του Covid-19 στις ΗΠΑ βάζει το Πεκίνο και την Ουάσινγκτον σε πορεία σύγκρουσης.

Μεταξύ των μυριάδων γεωπολιτικών επιδράσεων του κορωνοϊού, η Κίνα για πρώτη φορά μετά την έναρξη των μεταρρυθμίσεων του Deng Xiaoping το 1978, θεωρεί ανοιχτά τις ΗΠΑ ως απειλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το είχε δηλώσει άλλωστε ο υπουργός Εξωτερικών Wang Yi στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου κατά τη διάρκεια της αιχμής του αγώνα κατά του κορωνοϊού. Το Πεκίνο διαμορφώνει προσεκτικά τις κατηγορίες του, καθώς από την έναρξη της επιδημίας του κορωνοϊού η ηγεσία γνώριζε ότι δεχόταν υβριδική επίθεση πολέμου.

Εκεί εντάσσεται και η επιμονή του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αναφέρεται σε «κινεζικό ιό».

Η ορολογία του Κινέζου προέδρου Σι είναι σημαντική ένδειξη. Είπε επίσημα ότι πρόκειται για πόλεμο. Και, ως αντεπίθεση, έπρεπε να ξεκινήσει «πόλεμος των λαών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον περιέγραψε τον ιό ως δαίμονα ή διάβολο. Επισημαίνεται πως για τον Κομφούκιο ο διάβολος σημαίνει «λευκοί διάβολοι» ή «ξένοι διάβολοι».

Όταν ο Zhao Lijian, εκπρόσωπος του κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών, εξέφρασε σε tweet την πιθανότητα ότι «θα μπορούσε να είναι ο αμερικανικός στρατός που έφερε την επιδημία στο Wuhan» -η πρώτη έκρηξη για τον σκοπό αυτόν προέρχεται από έναν ανώτερο αξιωματούχο- το Πεκίνο έστελνε μία δοκιμαστική προειδοποίηση σηματοδοτώντας ότι τα γάντια τελείωσαν.

Ο Zhao Lijian έκανε άμεση σύνδεση με τους Στρατιωτικούς Αγώνες στο Wuhan τον Οκτώβριο του 2019, στους οποίους συμμετείχε αντιπροσωπεία 300 στρατιωτών των ΗΠΑ.

Με αυτό τον τρόπο απευθυνόταν στον Αμερικανό διευθυντή του Κέντρου Μεταδοτικών Ασθενειών CDC, Robert Redfield, ο οποίος, όταν ρωτήθηκε την περασμένη εβδομάδα εάν κάποιοι θάνατοι από κορωνοϊό είχαν ανακαλυφθεί νωρίτερα στις ΗΠΑ, απάντησε ότι «ορισμένες περιπτώσεις έχουν πράγματι διαγνωσθεί με τον τρόπο αυτό στις ΗΠΑ σήμερα».

Το εκρηκτικό συμπέρασμα του Zhao είναι ότι ο Covid-19 είχε εκδηλωθεί στις ΗΠΑ πριν εντοπιστεί στην πόλη Wuhan – «λόγω της μέχρι τώρα πλήρως τεκμηριωμένης ανικανότητας των ΗΠΑ να δοκιμάσουν και να ελέγξουν τις διαφορές σε σύγκριση με τη γρίπη».

Μία σημαντική παράμετρος είναι το γεγονός ότι, έπειτα από ανάλυση που έγινε στο γονίδιο του κορωνοϊού που έπληξε το Ιράν και την Ιταλία, αποκαλύφθηκε ότι το γονίδιο αυτό δεν ανήκει στην ποικιλία που είχε προσβάλει την πόλη Wuhan. Τώρα τα τα κινεζικά μέσα μαζικής ενημέρωσης θέτουν ανοιχτά ερωτήματα και συνδέουν όλα τα γεγονότα με το κλείσιμο τον περασμένο Αύγουστο του «μη ασφαλούς» στρατιωτικού εργαστηρίου βιο-όπλων στο Fort Detrick, στους Στρατιωτικούς Αγώνες και την επιδημία στην πόλη Wuhan. Ορισμένα από αυτά τα ερωτήματα συζητήθηκαν -χωρίς απάντηση- στις ΗΠΑ.

Επιπλέον ερωτήματα προκαλούνται και για το αδιαφανές Event 201(Συμβάν 201) στη Νέα Υόρκη στις 18 Οκτωβρίου 2019: μια πρόβα για μια παγκόσμια πανδημία που προκλήθηκε από έναν θανατηφόρο ιό – ο οποίος συνέβη να είναι κορωνοϊός. Αυτή η θαυμάσια σύμπτωση συνέβη έναν μήνα πριν από την εκδήλωση στο Wuhan.

Το Event 201 χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), τη CIA, το Bloomberg, το Ίδρυμα John Hopkins και τον ΟΗΕ.

Οι Παγκόσμιοι Στρατιωτικοί Αγώνες άρχιζαν στο Wuhan την ίδια ακριβώς ημέρα.

Η υπόθεση εργασίας του κορωνοϊού, ως πολύ ισχυρού, αλλά όχι και Αρμαγεδώνα, είναι πως αποτελεί βιο-όπλο ως τέλειο όχημα για ευρύ κοινωνικό έλεγχο – σε παγκόσμια κλίμακα.

Πληροφορίες από Asia Times – informationclearinghouse

Σύνταξη Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης