Μαύρη κηλίδα στην ιστορία της μεγαλύτερης ιταλικής οικογένειας αποτελεί ο Λάπο Έλκαν, εγγονός του Τζιάνι Ανιέλλι (πρώην ιδιοκτήτη του ομίλου FIAT), ο οποίος, αν και συγχωρέθηκε για τα συνεχόμενα παραστρατήματά του, τελικά έφτασε στο σημείο να οργανώσει τη δική του απαγωγή στη Νέα Υόρκη, για να αποσπάσει 10.000 ευρώ από την οικογένειά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την εφημερίδα «La Repubblica», ο Έλκαν, επιχειρηματίας 39 ετών, φέρεται να είχε ανάγκη τα χρήματα, διότι -όπως γράφουν αμερικανικές εφημερίδες- είχε ξοδέψει όλα τα λεφτά του σε πάρτι δύο ημερών με ιερόδουλες στο Mανχάταν, συνοδεία άφθονου αλκοόλ και κοκαΐνης, μαζί με έναν νεότερο συνοδό πολυτελείας.

Κατά τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης στα οποία αναφέρεται η εφημερίδα, ο Έλκαν έπρεπε να επιστρέψει χρήματα στις ιερόδουλες, οι οποίες φέρεται να είχαν αγοράσει ναρκωτικά. Και για τον λόγο αυτόν ζήτησε από την οικογένειά του 10.000 ευρώ, προσθέτοντας ότι ήταν στα χέρια μιας γυναίκας που του είχε στερήσει την ελευθερία και θα του έκανε κακό, αν δεν έστελναν το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό. Η οικογένεια του Λάπο Έλκαν, σύμφωνα με την εφημερίδα της Ρώμης, αποτάθηκε στην αστυνομία της Νέας Υόρκης, η οποία οργάνωσε δήθεν παράδοση των χρημάτων και εξακρίβωσε ότι επρόκειτο για απαγωγή-μαϊμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ιταλός επιχειρηματίας, όμως, μπορεί να κριθεί για την πράξη του αυτή από την αμερικανική Δικαιοσύνη, αφού, όπως γράφει η «La Repubblica», σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να του παραδόθηκε δικαστική κλήση σε απολογία. Το 2005, ο Λάπο Έλκαν κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του από υπερβολική δόση ναρκωτικών και σώθηκε χάρη στη μεταφορά του σε μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου στο Τορίνο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης