Ο 17χρονος Daniel Ezzedine είναι γεννημένος στη Γερμανία από γονείς Λιβανέζους. Μεγάλωσε στη Γερμανία, όπου μόλις είχε τελειώσει το σχολείο.

Μαζί με συμμαθητές και τους δασκάλους του πήγε ταξίδι στο Καντέρμπουρυ, για να γιορτάσουν την αποφοίτησή τους, όπου δέχθηκε επίθεση με ρατσιστικά κίνητρα και χτυπήθηκε αλύπητα από συμμορία νέων. Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο στο Λονδίνο, όπου παραμένει σε κωματώδη κατάσταση. Οι γιατροί τού δίνουν λίγες ελπίδες να επιζήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επτά άτομα συνελήφθησαν -έξι από αυτά έφηβοι-, αλλά σε ουδένα απαγγέλθηκε κατηγορία.

Όλα συνέβησαν στις 6 Ιουνίου στο Rose Lane στο κέντρο της πόλης, περίπου 250 μέτρα από τον Καθεδρικό Ναό του Καντέρμπουρυ.

Η οικογένεια αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες στην προσπάθειά της να πάρει βίζα για να εισέλθει στη Βρετανία προκειμένου να δει τον Daniel, επειδή δεν είναι Γερμανοί πολίτες, αν και ζουν στη Γερμανία για 30 χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λεπτομέρειες για το τι συνέβη δεν έχουν δοθεί, επειδή η αστυνομία λέει ότι δεν μπορεί να πάρει κατάθεση από τον 17χρονο, όσο παραμένει σε κώμα.

Διέρρευσε μόνον ότι η συμμορία επέλεξε τον Λιβανέζο μουσουλμάνο να στοχεύσει απ’ όλους τους περαστικούς σε αυτό το πολύ γνωστό τμήμα του Καντέρμπουρυ.

Η επίθεση έγινε κοντά σε ένα όμορφο πάρκο που ονομάζεται Dane John, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε περιβόητο στέκι για συμμορίες που πωλούν ναρκωτικά.

Μεγάλη πορεία εναντίον του ρατσισμού πραγματοποιήθηκε στην πόλη την Τετάρτη. Η τύχη του Daniel Ezzedine αποδεικνύει ότι η Βρετανία γίνεται ολοένα και πιο ρατσιστική χώρα μετά το δημοψήφισμα του Brexit.

Οι πολιτικοί υπέρ του Brexit όπως ο Michael Gove το αρνούνται, αλλά δημοσκόπηση της Opinium διαπίστωσε ότι η έκδηλη εθνοτική κακοποίηση και οι διακρίσεις που αναφέρθηκαν από εθνοτικές μειονότητες έχουν αυξηθεί από 64% στις αρχές του 2016 σε 76% σήμερα.

Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης