Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ότι η ειδική αντιπρόσωπος του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, αναφέρθηκε σε ενδεχόμενο απόσυρσης της ειρηνευτικής δύναμης του διεθνούς οργανισμού από την Κύπρο, διευκρίνισε, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, το γραφείο του εκπροσώπου Τύπου του ΟΗΕ στην Κύπρο Η κ. Σπέχαρ είχε στις 2 Αυγούστου συνάντηση με τη Δικοινοτική Πρωτοβουλία Ειρήνης – Ενωμένη Κύπρος, ύστερα από αίτημα της οργάνωσης αυτής.

Στην απάντηση του γραφείου του εκπροσώπου Τύπου του ΟΗΕ στην Κύπρο προστίθεται πως «η φύση της συνάντησης και δηλώσεις της ειδικής αντιπροσώπου του γενικού γραμματέα, που έγιναν κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έχουν αποδοθεί λανθασμένα από ορισμένα (τουρκοκυπριακά) μέσα ενημέρωσης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε κανένα σημείο, προστίθεται, κατά τη διάρκεια της συνάντησης η κ. Σπέχαρ δεν υπαινίχθηκε αποχώρηση των στρατευμάτων της ειρηνευτικής δύναμης από την Κύπρο. Ανέφερε πως «το Συμβούλιο Ασφαλείας ανανέωσε τη θητεία της για άλλους έξι μήνες, ζητώντας από τον γενικό γραμματέα να διεξαγάγει μια στρατηγική αναθεώρηση της αποστολής».

Εξάλλου, η Δικοινοτική Πρωτοβουλία Ειρήνης – Ενωμένη Κύπρος σε ανακοίνωση της εκφράζει λύπη για τη διαστρέβλωση που έγινε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης