Οι περίπου 150 μετανάστες που βρίσκονται εδώ και δέκα ημέρες πάνω στο πλοίο Alan Kurdi της γερμανικής ανθρωπιστικής οργάνωσης Sea Eye, θα μεταφερθούν την Παρασκευή σε ένα ιταλικό σκάφος, όπου θα τεθούν σε καραντίνα, ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών της Ιταλίας.

«Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα τηρηθούν τα μέτρα υγειονομικής επιτήρησης σε καραντίνα που υιοθετήθηκαν για να ανακοπεί η εξάπλωση του Covid-19 και καθώς είναι αδύνατον να υποδειχθεί ένα ασφαλές λιμάνι (για την αποβίβαση των μεταναστών) οι άνθρωποι που επιβαίνουν στο Alan Kurdi θα περάσουν την περίοδο της καραντίνας σε πλοίο που θα ορίσει το υπουργείο Μεταφορών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μεταφορά τους θα γίνει αύριο το πρωί, μόλις ο Ερυθρός Σταυρός ολοκληρώσει την προετοιμασία. Το υπουργείο ανέφερε εξάλλου ότι τρεις από τους μετανάστες μεταφέρθηκαν «για λόγους υγείας» στο λιμάνι του Παλέρμο, στη Σικελία, το βράδυ της Τετάρτης, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Το Alan Kurdi διέσωσε πριν από δέκα ημέρες 150 ανθρώπους που διέτρεχαν κίνδυνο στη Μεσόγειο. Έκτοτε, αντιμετώπιζε δυσκολίες να τους αποβιβάσει επειδή, λόγω της πανδημίας του Covid-19, η Ιταλία, η Μάλτα και η Λιβύη έχουν χαρακτηρίσει «μη ασφαλή» τα λιμάνια τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης