Οι 50 μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρείες κρύβουν 1,3 τρις δολάρια σε offshore

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016, 17:38
Οι 50 μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρείες κρύβουν 1,3 τρις δολάρια σε offshore
Οι 50 μεγαλύτερες εταιρείες των ΗΠΑ έχουν περισσότερα χρήματα κρυμμένα σε φορολογικούς παραδείσους από ότι το συνολικό ΑΕΠ της Ισπανίας, του Μεξικό και της Αυστραλίας.

Σύμφωνα με έκθεση της διεθνούς οργάνωσης για την καταπολέμηση της φτώχειας Oxfam, την οποία δημοσίευσε η εφημερίδα Independent οι εταιρείες αυτές έχουν συνολικά περίπου 1,3 τρις δολάρια σε περιοχές, όπου τα κέρδη τους φορολογούνται ελάχιστα.

Οι αποκαλύψεις έρχονται μετά την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία προετοιμάζει σχέδιο για να υπάρξει μεγαλύτερη διαφάνεια στις μεγάλες εταιρείες.

Η Oxfam αναφέρει ότι οι προτάσεις της Επιτροπής είναι «σχεδόν άχρηστες» ως προς τον αποτελεσματικό εντοπισμό της φοροδιαφυγής.

«Οι φτωχές χώρες πλήττονται περισσότερο, χάνοντας περίπου 100 δις δολάρια τον χρόνο εξαιτίας της φοροδιαφυγής των μεγάλων πολυεθνικών. Πρόκειται για ποσό που αρκεί για την παροχή ασφαλούς πόσιμου νερού και αποχέτευσης σε περισσότερα από 2,2 δισεκατομμύρια ανθρώπους» σχολιάζει ο φοροτεχνικός και συνεργάτης της Oxfam, Robbie Silverman.

Το δημοσίευμα του Independent

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016, 17:46