Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού στην Κολομβία έφθασε τους 28.141 νεκρούς, καθώς τις προηγούμενες 24 ώρες ακόμη 156 ασθενείς υπέκυψαν στον COVID-19, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας χθες Τρίτη.

Παράλληλα, εντοπίστηκαν 5.015 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των περιπτώσεων να φθάνει τις 924.098 στη χώρα των Άνδεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δρ. Τζίνα Ταμπίνι, αντιπρόσωπος του Παναμερικανικού Οργανισμού Υγείας (ΠΑΟΫ) στην Κολομβία, παρότρυνε τους πολίτες της χώρας να μη χαλαρώσουν την επαγρύπνησή τους.

«Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Η θεωρία ότι εάν αφήσουμε τον ιό να κυκλοφορεί ελεύθερα θα αποκτήσουμε συλλογική ανοσία δεν είναι αποδεκτή. Η ανοσία της αγέλης είναι έννοια που συνδέεται κυρίως με τον εμβολιασμό (…). Αυτό δεν είναι ούτε αποδεκτό ούτε ηθικό» τόνισε η δρ. Ταμπίνι κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σε κολομβιανό ραδιοφωνικό δίκτυο.

Η επιστήμονας επισήμανε ότι υπάρχουν ήδη τεκμήρια πως είναι πιθανή η αναμόλυνση, επιμένοντας πως είναι απαραίτητη η τήρηση των προληπτικών μέτρων, όπως η κοινωνική απόσταση, η ατομική υγιεινή και η χρήση μασκών προστασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης