«Η αδράνεια έχει μεγαλύτερους κινδύνους από τη δράση. Πιστεύω ακράδαντα ότι ο κόσμος πρέπει να αντιδράσει στη χρήση χημικών όπλων. Ο κίνδυνος αυτός ξεπερνά το θέμα της Συρίας» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ στο BBC.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του, «εκτός και αν οι συνθήκες αλλάξουν ριζικά», δεν προβλέπει νέα ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πήραμε μαθήματα από το Ιράκ. Να είστε βέβαιοι ότι δεν επιδιώκουμε εμπλοκή σε έναν πόλεμο στη Μέση Ανατολή» πρόσθεσε ο Βρετανός υπουργός.

Ο Ουίλιαμ Χέιγκ, ο οποίος θα συναντηθεί τη Δευτέρα στο Λονδίνο με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζον Κέρι, θεωρεί ότι οι δισταγμοί της κοινής γνώμης στη Δύση εξηγούνται κυρίως από το γεγονός ότι «και οι δύο πλευρές έχουν προβεί σε φοβερές πράξεις». Ο Χέιγκ αναφερόταν στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα αυτήν την εβδομάδα η εφημερίδα «New York Times», στο οποίο εμφανίζονται Σύροι αντάρτες να εκτελούν ομαδικά στρατιώτες του καθεστώτος.

«Πώς η Συρία θα μπορέσει να είναι ενωμένη στο μέλλον υπό τον πρόεδρο Άσαντ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για περισσότερους από 100.000 νεκρούς, για τρομερά βασανιστήρια και παραβιάσεις;» διερωτήθηκε ο Βρετανός ΥΠΕΞ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι για το θέμα αυτό θα πρέπει να αποφασίσουν οι Σύροι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης