Στη Σενεγάλη βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης ο πρώην πρόεδρος του Μάλι, ο οποίος ανετράπη από μέλη της Εθνικής Επιτροπής για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας και του Κράτους (CNRDRE) στις 22 Μαρτίου.

Ο 63χρονος Αμαντού Τουμάνι Τουρέ αναγκάστηκε να παραμείνει κρυμμένος για αρκετές εβδομάδες λόγω της έκρυθμης κατάστασης στο εσωτερικό της αφρικανικής χώρας. Επικαλούμενο πηγή μέσα από τον Στρατό, το Reuters μετέδωσε την Παρασκευή πως υπήρξε συμφωνία με τον επικεφαλής του CNRDRE, Αμαντού Σανόγκο, προκειμένου να μπορέσει να βρει καταφύγιο στη γειτονική χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η άφιξη του Τουρέ στο Ντακάρ και η απελευθέρωση δεκάδων πολιτικών κρατουμένων τις προηγούμενες ημέρες, βελτίωσε αισθητά το αρνητικό κλίμα που είχε διαμορφωθεί στη διεθνή κοινότητα για το Μάλι. Ήδη η Ecowas ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιήσει Σύνοδο την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να συζητήσει τις επόμενες κινήσεις της, την ίδια στιγμή που ο μεταβατικός πρωθυπουργός της αφρικανικής χώρας δηλώνει έτοιμος για διαπραγματεύσεις με τους Τουαρέγκ, οι οποίοι έχουν καταλάβει το βόρειο τμήμα του κράτους.

Παρακολουθήστε το video

Διαβάστε επίσης: Μάλι: Πόλεμος-Διαπραγμάτευση σημειώσατε… 2
Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 21 Απριλίου 2012, 05:59

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης