Η Αυστραλία θα απομακρύνει 200 πολίτες της από το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020, 08:54
Η Αυστραλία θα απομακρύνει 200 πολίτες της από το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess

Η Αυστραλία θα απομακρύνει περισσότερους από 200 πολίτες της που βρίσκονται στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, το οποίο βρίσκεται σε καραντίνα εξαιτίας της επιδημίας του νέου κορωνοϊού και παραμένει αγκυροβολημένο στα ανοικτά της Γιοκοχάμα στην Ιαπωνία, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον.

Ο Μόρισον εξήγησε ότι οι Αυστραλοί επιβάτες θα απομακρυνθούν από το κρουαζιερόπλοιο και θα παραμείνουν σε καραντίνα για ακόμα 14 ημέρες.

Το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess βρίσκεται σε καραντίνα από τις 3 Φεβρουαρίου, όταν δηλαδή έφτασε στο λιμάνι της Γιοκοχάμα, αφού ένας επιβάτης του, που αποβιβάστηκε στο Χονγκ Κονγκ, βρέθηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός πρόσθεσε εξάλλου ότι μαζί με τους Αυστραλούς θα απομακρυνθεί και άγνωστος αριθμός Νεοζηλανδών που βρίσκονται στο ίδιο κρουαζιερόπλοιο. Αυτοί, μετά την άφιξή τους στο Ντάργουιν, θα μεταφερθούν στην Αυστραλία.

Χθες Κυριακή οι ΗΠΑ απομάκρυναν περίπου 400 πολίτες τους από το Diamond Princess, ενώ ο Καναδάς, η Ιταλία, η Νότια Κορέα και το Χονγκ Κονγκ έχουν επίσης ανακοινώσει ότι σκοπεύουν να απομακρύνουν τους πολίτες τους από το κρουαζιερόπλοιο.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020, 08:58