Οι Αυστραλοί δοκιμάζονται σήμερα από το πρωτοφανές κύμα καύσωνα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να μάχονται με τα μέτωπα της φωτιάς σε όλη τη χώρα και τις υπηρεσίες έκτακτης βοήθειας να προσφέρουν ιατρικές φροντίδες σε όσους λιποθυμούν από τις υψηλές, άνω των 40 βαθμών, θερμοκρασίες. Τα νοσοκομεία έχουν ήδη δεχθεί 20 περιστατικά θερμοπληξίας από τη Δευτέρα.

«Προσέξτε και φροντίστε την ασφάλειά σας αντιμετωπίζουμε ακραίο καύσωνα σε όλη τη χώρα», δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο Twitter η πρωθυπουργός Τζούλια Γκίλαρντ. «Ακούστε τις προειδοποιήσεις για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιών», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πόλη Περθ στα δυτικά της χώρας έζησε τη θερμότερη ημέρα τα τελευταία 80 χρόνια, με την πόλη Γιούκλα –σε απόσταση 1.429 χλμ από το Πέρθ—να καταγράφει έως και 48,2 βαθμούς Κελσίου.

Η νήσος έχει τεθεί σε κατάσταση επαγρύπνησης για πυρκαγιές. Η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποιεί πως στο Χόμπαρτ, της Τασμανίας, αναμένονται θερμοκρασίες 39 βαθμών, 41 στη Μελβούρνη, ενώ στην Αδελαΐδα το θερμόμετρο θα σκαρφαλώσει στους 44 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Σοφία Χρονοπούλου
Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης