«Οι Αυστριακοί κατακλύζουν την Ελλάδα» αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η «Kronen Zeitung», η μεγαλύτερης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα.

«Η Ελλάδα είναι το hotspot… των διακοπών των Αυστριακών και η TUI, ο μεγαλύτερος όμιλος στην αγορά τουρισμού, καταγράφει αύξηση κατά 40% στις κρατήσεις, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα ήταν ήδη το 2016 ο υπ’ αριθμόν ένα τουριστικός προορισμός» επισημαίνεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας που έχει μέση ημερήσια κυκλοφορία σχεδόν ένα εκατομμύριο φύλλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την «Kronen Zeitung», τα πλέον δημοφιλή νησιά συνεχίζουν να έχουν αυξήσεις σε επισκέπτες: η Κρήτη κατά 37%, η Ρόδος 39%, η Κως κατά 76%, ενώ επεκτάθηκε η προσφορά σε ξενοδοχειακές κλίνες. Μάλιστα, εκεί όπου πέρυσι υπήρξαν μειώσεις εξαιτίας των προσφύγων, παρουσιάζεται εφέτος μία αύξηση πάνω από τον μέσο όρο. Η Λέσβος βρίσκεται στην κορυφή, σημειώνοντας αύξηση κατά 130%.

Στα μέσα Μαΐου, σε άλλο δημοσίευμά της, με τίτλο «Εκτινάσσονται στα ύψη οι διακοπές στην Ελλάδα», η «Kronen Zeitung» έκανε λόγο για «ένα καλοκαίρι-ρεκόρ για τον τουρισμό στην Ελλάδα», σημειώνοντας πως η χώρα αναμένει έως και 30 εκατομμύρια επισκέπτες, κατά 10% περισσότερους από πέρυσι, με τους Γερμανούς, και προπάντων τους Αυστριακούς, τους Γάλλους και τους Βρετανούς, να έχουν κάνει ήδη τις κρατήσεις τους.

Αλλά και σχεδόν το σύνολο των τουριστικών παραγόντων στην Αυστρία υπογράμμιζε τις τελευταίες εβδομάδες πως η κύρια φάση των κρατήσεων για τις διακοπές του καλοκαιριού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και η Ελλάδα έχει παραλάβει τη σκυτάλη ως ο πλέον δημοφιλής θερινός τουριστικός προορισμός για εφέτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυστριακοί ταξιδιωτικοί όμιλοι και γραφεία τουρισμού σε ανακοινώσεις τους και παρουσιάσεις τουριστικών καταλόγων τους επισημαίνουν πως έχουν αυξήσει σε μεγάλο βαθμό τόσο τα προγράμματα και τις προσφορές τους όσο και τον αριθμό των τουριστικών προορισμών τους στην Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης