Οι Άγγλοι προσπαθούν να αποδυναμώσουν την Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ, δήλωσε ο Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας, αναφερόμενος στις διαβουλεύσεις στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, αναφορικά με το ψήφισμα για την ανανέωση της θητείας της Δύναμης στην Κύπρο.

Είναι αλήθεια ότι οι Άγγλοι, όπως συνήθως, είναι πάντοτε και οι συγγραφείς των ψηφισμάτων, προσπαθούν να ξεστρατίσουν τα Ηνωμένα Έθνη από τη σωστή βάση πάνω στην οποία διεξάγονται οι συνομιλίες», είπε ο κ. Χριστόφιας, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι προσπαθούν «να κουτσουρέψουν» την Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κύπριος Πρόεδρος ανέφερε ότι η κυβέρνηση είναι σε εγρήγορση και εργάζεται αθόρυβα, ώστε να αντιμετωπιστούν αυτές οι μεθοδεύσεις.

«Συνεπώς, εκείνοι που ανησυχούν να γνωρίζουν ότι δεν καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια», πρόσθεσε.

Εξάλλου, επέκρινε την Τουρκία ότι είναι αυτή που διακόπτει τις συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού, καθοδηγώντας τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, ενώ κατηγόρησε τον Ντερβίς Έρογλου, λέγοντας ότι έχει γίνει «ειδικός στη διαστρέβλωση και στο ψέμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, διαβεβαίωσε πως η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι πανέτοιμη για συνέχιση των συνομιλιών.

Για την κυπριακή προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, ο κ. Χριστόφιας ανέφερε ότι το έργο είναι «δύσκολο και ιδιόρρυθμο» και πρόσθεσε ότι η κυπριακή κυβέρνηση προσπαθεί, με τις προγραμματικές δηλώσεις και το πρόγραμμα που έχει εξαγγείλει ενώπιον του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, να κάνει κάτι διαφορετικό, δηλαδή να εισαγάγει στις πολιτικές της ΕΕ την προσοχή στον απλό άνθρωπο.

Αυτό έχει εκτιμηθεί τα μάλα από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατέληξε ο Κύπριος Πρόεδρος.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης