To ευαίσθητο οικοσύστημα των ακτών της Λουιζιάνα των ΗΠΑ απειλεί η τεράστια πετρελαιοκηλίδα που προκλήθηκε μετά τη βύθιση της εξέδρας άντλησης, την περασμένη εβδομάδα, στον Κόλπο του Μεξικού.

Η πληροφορία αυτή επιβεβαιώνει τους φόβους ότι η βύθιση της εξέδρας μπορεί να προκαλέσει μεγάλης έκτασης οικολογική καταστροφή στις ακτές του Κόλπου του Μεξικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι υπεύθυνοι των καταφυγίων άγριων ζώων προετοιμάζονται για να απομακρύνουν όσα περισσότερα ζώα μπορούν μακριά από τις απειλούμενες περιοχές, προκαλώντας εκρήξεις για να τα τρομάξουν και να τα υποχρεώσουν να φύγουν. Ανάλογες τεχνικές είχαν χρησιμοποιηθεί με επιτυχία μετά την πετρελαιοκηλίδα που προκλήθηκε από αγωγό που έσπασε εξαιτίας του κυκλώνα Ιβάν, το 2004.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή μπορεί να σπρώξουν την πετρελαιοκηλίδα προς το δέλτα του ποταμού Μισισιπι, έως την Παρασκευή.

Μέχρι στιγμής, άκαρπες έχουν αποβεί οι προσπάθειες περιορισμού της κηλίδας, που προκαλείται από την διαρροή περίπου 160.000 λίτρων αργού πετρελαίου ημερησίως, σε απόσταση 70 χιλιομέτρων από τις ακτές της Λουιζιάνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν από λίγη ώρα, στο πλαίσιο των προσπαθειών ελαχιστοποίησης των συνεπειών από τη ρύπανση, η εταιρία ΒΡ, που διαχειρίζεται το συγκεκριμένο κοίτασμα, προκάλεσε μικρής έκτασης φωτιά στην κηλίδα, στην επιφάνεια της θάλασσας, που αναμένεται ότι θα καίει για πάνω από μία ώρα.

Διαβάστε επίσης:

Απειλή για το περιβάλλον η διαρροή πετρελαίου στη Λουιζιάνα, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010, 09:13

Ενώπιον οικολογικής καταστροφής οι ακτές των ΗΠΑ, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010, 00:38

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης