Η αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στο Αλ-Ανμπάρ

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013, 10:02
Η αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στο Αλ-Ανμπάρ
Η οργάνωση της αλ Κάιντα στο Ιράκ ανέλαβε την ευθύνη για την ενέδρα που στοίχισε τη ζωή σε 48 Σύρους στρατιώτες και σε 9 Ιρακινούς φρουρούς στην επαρχία Αλ-Ανμπάρ του Δυτικού Ιράκ την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα σε ισλαμιστικές ιστοσελίδες.

«Στην έρημο της επαρχίας Αλ-Ανμπάρ ένοπλες ομάδες κατάφεραν να εξοντώσουν μια αυτοκινητοπομπή του στρατού των σαφαβιδών και τα οχήματά του», που μετέφεραν Σύρους στρατιώτες και «σαμπίχα» (μέλη φιλοκαθεστωτικής παραστρατιωτικής οργάνωσης), αναφέρει η εξτρεμιστική οργάνωση.

Με τον όρο σαφαβίδες, η ISI αποκαλεί τα κρατικά όργανα του Ιράκ και κατ' επέκταση την κυβέρνηση της οποίας ηγούνται οι σιίτες του Νούρι Αλ-Μαλίκι, την οποία θεωρεί υποταγμένη στο Ιράν. Η ενέδρα στήθηκε στις 4 Μαρτίου, μέσα στην έρημο της επαρχίας αυτής, ο πληθυσμός της οποίας είναι κυρίως σουνίτες. Τα θύματα - που αρχικά ήταν τραυματισμένοι Σύροι στρατιώτες - είχαν περάσει τα σύνορα στο σημείο διέλευσης Ραμπίγια στο Βόρειο Ιράκ, για να γλυτώσουν από τις σφοδρές μάχες που μαίνονταν με τους αντάρτες στο συριακό έδαφος.

Οι Σύροι στρατιώτες είχαν μεταφερθεί από τις ιρακινές Αρχές της επαρχίας Νινίβ στη Βαγδάτη. Η αυτοκινητοπομπή τους δέχθηκε την επίθεση την ώρα που διέσχιζε την επαρχία Αλ Ανμπάρ, κατευθυνόμενη στα σύνορα, ώστε οι στρατιώτες να επιστρέψουν στη Συρία. Αμέσως μετά την επίθεση, το Υπουργείο Άμυνας του Ιράν είχε κατηγορήσει μια «οργάνωση που είχε εισχωρήσει στο Ιράκ από τη Συρία» ως υπεύθυνη για την επίθεση.


Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013, 11:13