Ως «πραγματικό χτύπημα» χαρακτήρισε τον θάνατο του Οσάμα μπιλ Λάντεν, ο σύμβουλος του Ομπάμα, σε θέματα εθνικής ασφάλειας, Τομ Ντόνιλον.

Όπως δήλωσε ο ίδιος σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αμερικανικής κυβέρνησης το δίκτυο στα τέλη του περασμένου έτους βρισκόταν στην πιο αδύναμη θέση που έχει βρεθεί από το 2001, όμως εξακολουθούσε να είναι επικίνδυνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με τα μέτρα που πήραμε με την επιχείρηση στο κτιριακό συγκρότημα στο Πακιστάν και το θάνατο του Μπιν Λάντεν (η αλ Κάιντα) είναι ακόμη πιο αδύναμη», υπογράμμισε ο Ντόνιλον.

Παρόλα αυτά οι ΗΠΑ δεν «μπορούν να δηλώσουν ότι η αλ Κάιντα νικήθηκε στρατηγικά», καθώς «παραμένει απειλή για τις ΗΠΑ».

Σύμφωνα με τον σύμβουλο του Ομπάμα, ο δεύτερος στην ιεραρχία της οργάνωσης, ο αιγύπτιος Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, αν και είναι ο πλέον καταζητούμενος τρομοκράτης στον κόσμο είναι δεν είναι εφικτό να γίνει ηγέτης της αλ Κάιντα όπως ο Μπιν Λάντεν.
Τέλος, όσον αφορά για τις αρχές του Πακιστάν δήλωσε: «Μπορώ να σας πω ότι δεν έχω δει στοιχεία που θα μας οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι η πολιτική, στρατιωτική ηγεσία ή οι μυστικές υπηρεσίες γνώριζαν για τον Μπιν Λάντεν», δήλωσε ο Ντόνιλον στην τηλεοπτική εκπομπή Meet the Press του δικτύου NBC, όταν ρωτήθηκε αν το Πακιστάν έκρυβε τον ηγέτη της αλ Κάιντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης