Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα δήλωσε τη Δευτέρα σε συνέντευξή του στο ABC News πως θα ήταν «πολύ δύσκολο» πλέον για την Αλ Κάιντα να εξαπολύσει μία νέα μεγάλη επίθεση στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς η ηγεσία της έχει αποδεκατιστεί.

Ειδικές δυνάμεις σκότωσαν τον διαβόητο αρχηγό της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν στο κρησφύγετό του κοντά στο Ισλαμαμπάντ κι επιτέθηκαν από αέρος και σκότωσαν ανώτατους αξιωματούχους της οργάνωσης στα σύνορα του Πακιστάν με το Αφγανιστάν, αλλά και στην Υεμένη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτώμενος από το ABC News εάν η «στρατηγική συντριβή» της Αλ Κάιντα αν επρόκειτο έτσι κι αλλιώς να συμβεί, ο αμερικανός πρόεδρος είπε: «Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε κάνει τόσα όσα δεν είχαμε κάνει τα τελευταία 10, ώστε να φτάσουμε εδώ».

«Προφανώς η πιο εξέχουσα υπόθεση ήταν να βρούμε τον Λάντεν, αλλά αν κοιτάξετε σε όλες τις βαθμίδες της ηγεσίας της Αλ Κάιντα, (σ.σ. θα διαπιστώσετε ότι) έχουν εξουδετερωθεί», τόνισε στη ζωντανή συνέντευξή του.
Οι ΗΠΑ, λόγω της ανοιχτής κοινωνίας τους, «θα είναι πάντα ευάλωτες» και η Αλ Κάιντα παραμένει «ακόμη επικίνδυνη κι ο νούμερο ένα εχθρός μας», πρόσθεσε.

Τέλος, επεσήμανε: «Αλλά αν παραμείνουμε επικεντρωμένοι σε αυτό, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, θα είναι πολύ δύσκολο για αυτούς να οργανώσουν επιθέσεις σαν αυτές που είδαμε την 11η Σεπτεμβρίου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης