Οι αλγερινές Αρχές έχουν μπλοκάρει στο λιμάνι του Οράν, από τις 17 Οκτωβρίου 2018, ισπανικό κομβόι αποτελούμενο από τρία ασθενοφόρα και έξι οχήματα, τα οποία μεταφέρουν περίπου 30 τόνους τρόφιμα και φαρμακευτικά προϊόντα για τους κατοίκους των καταυλισμών του Τιντούφ.

Η έξοδος από το λιμάνι έχει απαγορευθεί στους εθελοντές που συνοδεύουν το κομβόι, από τις υπηρεσίες ασφαλείας, που ζητούν να τους δοθεί ειδική εξαίρεση υπογεγραμμένη από τον ίδιο τον Αλγερινό υπουργό Εξωτερικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παρεμπόδιση των μελών των ισπανικών συλλογικών φορέων, που καθοδηγούνται από τον ηγέτη του πολιτικού κόμματος «Podemos» στη Μαδρίτη, επήλθε, σύμφωνα με νεαρούς Σαχράουι των καταυλισμών, συνεπεία της επιμονής των εθελοντών να συνοδεύσουν την ανθρωπιστική βοήθεια μέχρι τους καταυλισμούς του Τιντούφ και να παρίστανται κατά τη διανομή της και όχι να τη θέσουν στη διάθεση των υπευθύνων του αλγερινού Ερυθρού Σταυρού και του «polisario» στο λιμάνι του Οράν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι οργανωτές του κομβόι προσέγγισαν νεαρούς Σαχράουι προκειμένου να τους παρακινήσουν να δράσουν ώστε να τεθεί τέλος σε αυτό που οι ίδιοι αποκαλούν «μυστική κράτηση» στο λιμάνι του Οράν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης