Η Αλβανία πρώτος τουριστικός προορισμός για το 2011

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2010, 11:08
Η Αλβανία πρώτος τουριστικός προορισμός για το 2011
Απόδειξη υπευθυνότητας και προσπαθειών για τη βελτίωση του παρεχόμενου προϊόντος χαρακτήρισε ο υπουργός Τουρισμού, Πολιτισμού, Νεότητας και Αθλητισμού της Αλβανίας, Φερντινάντ Τζαφεράι, την κατάκτηση της πρώτης θέσης μεταξύ των δέκα, κορυφαίων τουριστικών προορισμών του περιοδικού «Lonely Planet», για το 2011, από την Αλβανία.

Η Αλβανία καταλαμβάνει την πρώτη θέση και η Βουλγαρία την πέμπτη στη ίδια λίστα, στην οποία περιλαμβάνονται, επίσης, η Βραζιλία, οι νήσοι Κάπε Βέρντε, ο Παναμάς, η Ιταλία, η Τανζανία, η Συρία, η Ιαπωνία και το νησί - κρατίδιο Βανουάτου.

Η λίστα διαμορφώθηκε, έπειτα από τη συλλογή στοιχείων και την εκπλήρωση συγκεκριμένων κριτηρίων, καθώς και από την απάντηση - των αναγνωστών - στο βασικό ερώτημα «σε ποιο μέρος του κόσμου θα ταξιδέψετε το 2011;».

Ο κ. Τζαφεράι τόνισε πως το διάστημα από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο του 2010 επισκέφθηκαν την Αλβανία περισσότεροι από τρία εκατομμύρια τουρίστες, εξέλιξη που αποδεικνύει τη σοβαρή αντιμετώπιση, από την κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς, των θεμάτων που αφορούν στη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος.

Στη λίστα που διαμόρφωσε το περιοδικό «Lonely Planet» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως η Αλβανία κατάφερε να κλέψει τις… καρδιές των επισκεπτών από χώρες του εξωτερικού και να καταστεί ο νέος, αγαπημένος τουριστικός προορισμός στη Μεσόγειο.

Στα τουριστικά πλεονεκτήματα της Αλβανίας, το «Lonely Planet» υπογράμμισε τη φιλοξενία, τις παραλίες που δεν τις «άγγιξε» ακόμα ο μαζικός τουρισμός, τα πολιτιστικά μνημεία, αλλά και τον φυσικό πλούτο της βαλκανικής αυτής χώρας.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2010, 12:02