Σχεδόν οι τρεις στους τέσσερις Αμερικανούς θεωρούν ότι θα προλάβουν να δουν στη ζωή τους μια γυναίκα να εκλέγεται στην προεδρία των ΗΠΑ, αμφιβάλλουν όμως πολύ περισσότερο όσον αφορά το τι επιφυλάσσει το μέλλον για την ισότητα ανδρών-γυναικών στον κόσμο των επιχειρήσεων, σύμφωνα με μια μελέτη η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα.

Το 73% των Αμερικανών εκτιμά ότι θα δει μια γυναίκα να αναλαμβάνει το ύπατο αξίωμα στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της ζωής του και μάλιστα το 38% δηλώνει πως ελπίζει να συμβεί αυτό, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας του κέντρου ερευνών Pew για τη θέση της γυναίκας στην πολιτική ιεραρχία αλλά και στην ιεραρχία των επιχειρήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, η σύζυγος του πρώην προέδρου της χώρας Μπιλ Κλίντον, αναμένεται να είναι υποψήφια για τον Λευκό Οίκο στις προσεχείς προεδρικές εκλογές.
Αντιθέτως, το 53% εξ όσων ερωτήθηκαν είπαν ότι θεωρούν πως οι θέσεις ευθύνης στον κόσμο των επιχειρήσεων θα συνεχίσουν και στο μέλλον να καταλαμβάνονται στην πλειονότητά τους από άνδρες, ενώ από την άλλη το 44% κρίνει ότι το να υπάρξει μεγαλύτερη ισότητα των φύλων και σε αυτό το πεδίο είναι «ζήτημα χρόνου».

Για να εξηγήσουν την έλλειψη γυναικών σε ανώτερες και ανώτατες θέσεις στις επιχειρήσεις, περίπου ο ένας άνδρας στους τρεις, αλλά και η μία γυναίκα στις δύο εκτιμούν ότι ζητείται από τις γυναίκες να κάνουν πολλά περισσότερα από ό,τι οι άνδρες για να αποδείξουν πως μπορούν να ηγηθούν και να αναρριχηθούν στην ιεραρχία σε οποιονδήποτε χώρο εργασίας.

Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 1.835 Αμερικανών τον Νοέμβριο του 2014.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης