Η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας ζήτησε από δικαστήριο της Μόσχας να αιτηθεί την αποφυλάκιση του Αμερικανού επενδυτή και ιδρυτή του επενδυτικού ομίλου Baring Vostok Μάικλ Κάλβι, ο οποίος κατηγορείται για υπεξαίρεση ποσού 2,5 δισεκατομμυρίων ρουβλίων (33 εκ ευρώ) και να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε η εκπρόσωπος του δικαστηρίου Μπασμάνι της Μόσχας Γιουνόνα Τσάρεβα, η οποία ανέφερε ότι οι ανακριτικές αρχές ζήτησαν να αποφυλακισθεί και να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό ο Αλεξέι Κόρντιτσεφ, πρώην πρόεδρος του Διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας Vostotsni.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δικαστήριο θα εξετάσει το αίτημα της Ανακριτικής Επιτροπής στην αυριανή του συνεδρίαση.

Έκκληση να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό είχαν κάνει πρόσφατα ο συνήγορος για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των επιχειρηματιών παρά τη ρωσική προεδρία Μπορίς Τιτόφ και ο πρόεδρος του ρωσικού κρατικού επενδυτικού ομίλου Russian Direct Investment Fund Κιρίλ Ντμίτριεφ.

Ο Μάικλ Κάλβι, ο οποίος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στη Ρωσία τα τελευταία 20 χρόνια, είχε συλληφθεί στις 15 Φεβρουαρίου, με την κατηγορία της υπεξαίρεσης μεγάλου χρηματικού ποσού από την τράπεζα Vostotsni της οποίας είναι μέτοχος. Για την ίδια υπόθεση παραπέμφθηκαν και άλλα πέντε άτομα μεταξύ των οποίων και ο Γάλλος Φιλίπ Ντελπάλ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σύλληψη του Κάλβι είχε προκαλέσει αντιδράσεις στους κόλπους του επιχειρηματικού κόσμου της Ρωσίας, αλλά και στο εξωτερικό, καθώς πολλοί από τους εκπροσώπους του θεωρούν ότι η σύλληψη του πλήττει το επενδυτικό κλίμα στην Ρωσία. Μεταξύ των προσωπικοτήτων που είχαν εκφράσει την υποστήριξη τους προς τον Μάικλ Κάλβι, ήσαν ο πρόεδρος της μεγαλύτερης ρωσικής τράπεζας Sberbank Γκέρμαν Γρεφ και ο πρόεδρος της τράπεζας VTB Αντρέι Κόστιν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης