Η Σαουδική Αραβία προειδοποίησε το ΝΑΤΟ ότι θα αναπτύξει δικό της πυρηνικό πρόγραμμα σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι το Ιράν διαθέτει πυρηνικά όπλα, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Guardian». Στο εν λόγω δημοσίευμα τονίζεται ότι ο πρίγκιπας Τούρκι αλ-Φαϊζάλ, πρώην επικεφαλής των Υπηρεσιών Πληροφοριών της Σαουδικής Αραβίας και πρώην πρεσβευτής στην Ουάσινγκτον και τη Βρετανία, διεμήνυσε τα παραπάνω σε ανώτερους αξιωματούχους του ΝΑΤΟ σε συνάντηση σε βρετανική αεροπορική βάση στις αρχές του μήνα.

Ο Φαϊζάλ δεν προσδιόρισε ποιά είναι θα είναι η πολιτική που θα ακολουθήσει η χώρα του σε μια τέτοια περίπτωση, ωστόσο η βρετανική εφημερίδα, επικαλούμενη Σαουδάραβα αξιωματούχο στο Ριάντ που δεν κατονομάζει και ο οποίος βρίσκεται στο περιβάλλον του πρίγκιπα, αναφέρει ότι η Σαουδική Αραβία δεν έχει άλλη επιλογή από το να αναπτύξει δικά της πυρηνικά όπλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν μπορούμε να ζούμε σε μια κατάσταση κατά την οποία το Ιράν θα διαθέτει πυρηνικά όπλα και εμείς όχι. Εάν το Ιράν αναπτύξει πυρηνικό όπλο, αυτό θα είναι απαράδεκτο για μας και εμείς θα πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμά του», φέρεται ότι δήλωσε ο αξιωματούχος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης