Οι Anonymous αναστάτωσαν το Διαδίκτυο

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012, 10:50
Οι Anonymous αναστάτωσαν το Διαδίκτυο
Μέλος των Anonymous κρύβεται πιθανώς πίσω από τη χθεσινή «πτώση» χιλιάδων ιστοσελίδων που υπάγονται σε μία εκ των μεγαλύτερων internet domain registrars/ web hosts στον κόσμο, την GoDaddy.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις της εταιρείας στο Twitter, το πρόβλημα έχει λυθεί, με τις διαδικασίες επίλυσης των τελευταίων προβλημάτων να βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η GoDaddy «φιλοξενεί» εκατομμύρια ιστοσελίδες σε όλο τον κόσμο. Την ευθύνη για το περιστατικό ανέλαβε «στέλεχος» των Anonymous, που διατηρεί το λογαριασμό @AnonymousOwn3r στο Twitter, που έγραψε ότι «όλοι οι servers της GoDaddy είχαν πέσει».

Ο «ΑnonymousOwn3r» αυτοχαρακτηρίζεται ως ο «επικεφαλής θεμάτων ασφαλείας» της οργάνωσης, αλλά σε tweets που ακολούθησαν έγραψε ότι πραγματοποίησε την επίθεση μόνος του, όχι στο πλαίσιο της δραστηριότητας της οργάνωσης: «δεν είναι οι Anonymous, είμαι μόνο εγώ, μη χρησιμοποιείτε το όνομα των Anonymous, μόνο το δικό μου... έριξα την GoDaddy επειδή θέλω να δω πόσο ασφαλής είναι η κυβερνοασφάλεια και για άλλους λόγους, τους οποίους δεν μπορώ να συζητήσω».

Η GoDaddy παρέχει υπηρεσίες hosting σε όλο τον κόσμο, και είχε αναφέρει πωλήσεις ύψους 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2011.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012, 10:53