Την άμεση παραίτηση του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, σύμφωνα με την κοινή διακήρυξη που αναγνώστηκε σήμερα από τους διοργανωτές συνεδρίου που διεξάγεται στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Οι εκπρόσωποι ζητούν την άμεση παραίτηση του προέδρου, Μπασάρ αλ Άσαντ, από όλα τα αξιώματα που κατέχει, σύμφωνα με το κείμενο της διακήρυξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αντιπολίτευση ζητεί εξάλλου «τη διοργάνωση ελεύθερων και διαφανών βουλευτικών και προεδρικών εκλογών σε χρονικό διάστημα που δεν θα ξεπερνά το ένα έτος», μετά την παραίτηση του Άσαντ, όπως υπογραμμίζει το κείμενο, το οποίο έγινε δεκτό με χειροκροτήματα.

Οι αντιφρονούντες δεσμεύθηκαν επίσης «να κάνουν ό,τι μπορούν για να πέσει το καθεστώς» της Συρίας.

Το «Συμβούλιο για την Αλλαγή στη Συρία» απηύθυνε παράλληλα ένα μήνυμα στη διεθνή κοινότητα, που πιέζει το καθεστώς του Άσαντ να προχωρήσει σε πολιτικές μεταρρυθμίσεις, εκφράζοντας την αντίθεσή τους «σε οποιαδήποτε ξένη επέμβαση» στη Συρία, όπως αυτή στη Λιβύη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρέπει να γίνουν τα πάντα για να διασφαλιστεί η ενότητα και η εδαφική ακεραιότητα της Συρίας», αναφέρει η διακήρυξη.

Περίπου 300 αντιφρονούντες και ακτιβιστές, στην πλειοψηφία τους εξόριστοι σε άλλες χώρες, οι οποίοι βρέθηκαν σε ένα ξενοδοχείο στην Αττάλεια για να πραγματοποιήσουν το πρώτο συνέδριο αυτού του εύρους, απέρριψαν τη γενική αμνηστία που χορήγησε ο Άσαντ την Τρίτη το βράδυ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης