Η Αντζελίνα Τζολί απευθύνει έκκληση να μπει ένα τέλος στον πόλεμο στη Συρία

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2016, 20:25
Η Αντζελίνα Τζολί απευθύνει έκκληση να μπει ένα τέλος στον πόλεμο στη Συρία
Oι ηγέτες της διεθνούς κοινότητας πρέπει να επικεντρωθούν, κατά τις συνομιλίες τους αυτό τον μήνα στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, στο να βρουν τον τρόπο με τον οποίο θα μπει ένα τέλος στον πόλεμο στη Συρία απηύθυνε σήμερα έκκληση η ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της σε έναν προσφυγικό καταυλισμό στην Ιορδανία.

«Να θέσετε το θεμελιώδες ερώτημα του ποιες είναι οι ρίζες της σύρραξης στη Συρία και τι χρειάζεται προκειμένου να τερματιστεί» ο πόλεμος, είπε από τον προσφυγικό καταυλισμό Άζρακ, τον οποίο επισκέφθηκε με την ιδιότητα της πρέσβειρας καλής θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Ο πόλεμος στη Συρία, που μαίνεται εδώ και 5 χρόνια, έχει στοιχίσει την ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και έχει προκαλέσει τον εκτοπισμό 11 εκατομμυρίων ανθρώπων, ήτοι το 50% του πληθυσμού στην χώρα πριν από τον πόλεμο.

«Εκτός των εκατομμυρίων που έχουν εγκλωβιστεί στη συριακή επικράτεια, οι ζωές των οποίων απειλούνται σε καθημερινή βάση, 75.000 Σύροι έχουν εγκαταλειφθεί στα σύνορα, σε μια ουδέτερη ζώνη στη μεθόριο της Ιορδανίας. Μεταξύ αυτών παιδιά, έγκυες γυναίκες και σοβαρά άρρωστοι ασθενείς. Δεν έχουν παραλάβει τρόφιμα από τις αρχές Αυγούστου, δεν υπάρχει σχεδόν καμία πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας» τόνισε η διάσημη πρωταγωνίστρια.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2016, 20:25