Για άλλη μια φορά, η Ρωσία πάσχει από την αλώβητη κρίση των μη διαφανών δυτικών θεσμών. Αυτή τη φορά από τον Παγκόσμιο Οργανισμό για την καταπολέμηση του ντόπινγκ, ο οποίος απλώς απαγόρευσε τη Ρωσία από όλα τα διεθνή αθλητικά γεγονότα.

Ο λόγος της αυθαίρετης κρίσης δεν πρέπει να εκπλήσσει. Οι δυτικοί σίγουρα δεν τράβηξαν τη Ρωσία να ανέβει τόσο γρήγορα και εξοργισμένα από τα ερείπια της Σοβιετικής Ένωσης μέχρι στιγμής.  Αλλά ενοχλούνται επειδή που είναι τώρα σε θέση να αντικρούσει τις δυτικές ιδέες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις αιτίες κατά πρώτο και κύριο λόγο υπήρξε η «θαυματουργή» ανάκαμψη της Συρίας, σε αντίθεση με την τραγική μοίρα που περίμενε καταδικασμένες χώρες όπως η Ουκρανία, το Ιράκ και η Λιβύη.

Η Συρία κατόρθωσε την 11η ώρα να ξεφύγει από τις σιαγόνες της αλλαγής καθεστώτος μέσω του ΝΑΤΟ. Η σωτηρία της Συρίας οφειλόταν συντριπτικά στη ρωσική στρατιωτική και διπλωματική παρέμβαση.

Όπως λέει ο πρόεδρος Πούτιν, η Ρωσία θα πάει στο δικαστήριο, και έχει κάποια επιχειρήματα επιλογής για βρώμικα κόλπα, τα οποία υποστηρίζει ότι δεν έχουν καμία σχέση με τον αθλητισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι προσπάθειες της Μόσχας, οι οποίες θα μπορούσαν να περιγραφούν καλύτερα ως ανθρωπιστικές, δεν έρχονται χωρίς οικονομικές επιπτώσεις  για τη Ρωσία εκτός από το μέτωπο της προπαγάνδας.

Επειδή κακώς κατηγορήθηκε ότι παρενέβη στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ το 2016, επειδή κατηγορήθηκε άδικα από έναν ολλανδικό εξερευνητή για την πτώση της πτήσης MH17, είναι περισσότερο από προφανές ότι η Ρωσία βρίσκεται κάτω από ψεύτικες επιθέσεις μεγάλης κλίμακας.

Αυτή την εβδομάδα δεν υπήρξε εξαίρεση, καθώς η αντι-ρωσική μηχανή της Δύσης άλλαξε σε υπερβολική ταχύτητα, καθώς η Παγκόσμια Οργάνωση για την καταπολέμηση του ντόπινγκ έπληξε τη Ρωσία με απαγόρευση συμμετοχής της σε όλες τις  διεθνείς αθλητικές εκδηλώσεις – συμπεριλαμβανομένων των Αγώνων του Τόκιο του 2020 και του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 – και για τέσσερα χρόνια.

Ο λόγος είναι ακριβώς ο ίδιος όπως ήταν πριν από τους χειμερινούς αγώνες Pyeong Chang του 2018: Η κατηγορία είναι ότι παραβιάζει η Μόσχα τα εργαστηριακά αποτελέσματα των φαρμάκων που λαμβάνουν οι αθλητές.

Κάθε Ρώσος αθλητής που επιθυμεί να αμφισβητήσει την ετυμηγορία και να συμμετάσχει στους επόμενους Αγώνες θα πρέπει πρώτα να αποδείξει την αθωότητά του.

Η Ρωσία αρνήθηκε έντονα ότι οι χειρισμοί έγιναν μέσα στα εργαστήρια της και δεσμεύθηκε να προσβάλει την απόφαση.

Είναι σαφές ότι το κίνητρο εδώ είναι να ταπεινώσει, να προκαλέσει και να τιμωρήσει τη Μόσχα με όλα τα διαθέσιμα μέσα – ακόμα και στον τομέα των ονείρων…

Πληροφορίες από russia-insider.com

Σύνταξη Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης