«Η εθνική ασφάλεια ξεκινά από την ασφάλεια των συνόρων. Οι ξένοι τρομοκράτες δεν θα μπορούν να πλήξουν την Αμερική αν δεν μπορούν να εισέλθουν στη χώρα μας» είπε ο κ. Τραμπ μιλώντας στο μεγάλο ετήσιο συνέδριο Πολιτικής Δράσης των Συντηρητικών CPAC, στο Μέριλαντ. Μάλιστα για να υπερασπιστεί την αμφιλεγόμενη μεταναστευτική πολιτική του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε και την ατάκα ενός “φίλου του” ο οποίος συνομιλώντας μαζί του διατύπωσε τη σκέψη ότι «το Παρίσι δεν είναι πια το Παρίσι, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις των αγωνιστών της Daech (ISIS).

Ερωτηθείς σχετικά με την παρατήρηση του Ντόναλντ Τραμπ ότι το Παρίσι δεν αποτελεί πια απόλυτα ασφαλή ταξιδιωτικό προορισμό, ο Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα από την Αγροτική Έκθεση, ότι ο κ. Τραμπ πρόσφατα του είχε πει στο τηλέφωνο, πως «αγαπούσε τη Γαλλία που είναι η πιο όμορφη χώρα του κόσμου» και συμπλήρωσε: ευτυχώς εδώ και αρκετούς μήνες οι Αμερικανοί τουρίστες έχουν επιστρέψει στο Παρίσι και αυτό το δείχνουν και οι αριθμοί, επειδή βλέπουν τις σημαντικές προσπάθειες των γαλλικών αρχών να εξασφαλίσουν την ασφάλεια στη χώρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Ολάντ είπε επίσης πως ο ίδιος «ποτέ δεν θα επιδείκνυε δημόσια την παραμικρή δυσπιστία απέναντι σε μία φιλική χώρα» και ότι ανέκαθεν δεν μπαίνει σε διαδικασία συγκρίσεων, τονίζοντας όμως, πως «στη Γαλλία οι πολίτες δεν έχουν πρόσβαση σε όπλα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης