Επιτέλους μια αισιόδοξη είδηση για όσους βλέπουν το ποτήρι μισοάδειο! Όσοι ακολουθούν μια πεσιμιστική στάση ζωής είναι πιθανό να ζήσουν περισσότερα χρόνια συγκριτικά με τους αισιόδοξους συνομηλίκους τους, όπως υποστηρίζεται σε έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρίας.

Οι ερευνητές συνέλεξαν στοιχεία από 40.000 συμμετέχοντες, τους οποίους χώρισαν σε τρεις ομάδες με βάση την ηλικία τους (18-39 ετών, 40-64 ετών και άνω των 65 ετών). Οι ειδικοί ρώτησαν τους συμμετέχοντες πόσο ικανοποιημένοι είναι με τη ζωή τους και πόσο ευχαριστημένοι πιστεύουν ότι θα είναι σε πέντε χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα ευρήματα αποκάλυψαν ότι το να είναι κανείς υπερβολικά αισιόδοξος για το μέλλον σχετίζεται με μεγαλύτερο κίνδυνο ανικανότητας και θανάτου μέσα στην επόμενη δεκαετία. Ο πεσιμισμός για το μέλλον μπορεί να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να ζήσουν μια προσεκτική ζωή, φροντίζοντας περισσότερο την υγεία τους», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Δρ Φρίντερ Λανγκ.

Στην έρευνα διαπιστώθηκε ότι ανάμεσα στους άνω των 65 ετών, εκείνοι που είχαν υπερεκτιμήσει την μελλοντική τους κατάσταση είχαν μια αύξηση της τάξεως του 9,5% όσον αφορά την αναφορά προβλημάτων υγείας και ανικανότητας, καθώς και μια αύξηση της τάξεως του 10%, όσον αφορά τον κίνδυνο θανάτου.

Από την άλλη μεριά, εκείνοι που είχαν μια πιο σκοτεινή προοπτική για το μέλλον τους ήταν πιο ρεαλιστικοί όσον αφορά τις προσδοκίες τους, γι’ αυτό και ήταν πιο πιθανό να είναι ακριβείς σε αυτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: vita.gr

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης