Ρεκόρ αποχής στα χρονικά των εκλογικών αναμετρήσεων της Κύπρου καταγράφηκε στις σημερινές Ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο γενικός έφορος εκλογών, Λάζαρος Σαββίδης, η αποχή στις σημερινές εκλογές ήταν 41,12%. Στις πρώτες ευρωεκλογές, που διεξήχθησαν στην Κύπρο το 2004, η αποχή ήταν 28%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο τα στοιχεία που των επιτελείων του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ αναφορικά με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δείχνουν να συμφωνούν και σύμφωνα μα αυτά προηγείται ο ΔΗΣΥ με διαφορά κυμαίνεται μεταξύ 0,8-1%.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα αποτελεί καθαρή νίκη του κόμματός του. Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, εξέφρασε ικανοποίηση για το αποτέλεσμα των εκλογών από την αύξηση των ποσοστών του κόμματός του σε σύγκριση με τις ευρωεκλογές του 2004 τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές το 2006.

Σύμφωνα με ανεπίσημα αποτελέσματα ο ΔΗΣΥ συγκέντρωσε 35,5% και το ΑΚΕΛ 34,7%, τα μεγαλύτερα ποσοστά, τα οποία έχουν συγκεντρώσει τα δύο κόμματα σε εκλογικές αναμετρήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν αύριο στις 11 το βράδυ -ώρα Ελλάδος- όταν θα έχουν κλείσει οι κάλπες σε όλες τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

(Πρώτη καταχώρηση: 06 Ιουνίου 2009, 21:45)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης