Η Αργεντινή παρέλαβε χθες Δευτέρα, φορτίο με 732.500 δόσεις του Sputnik-V, του ρωσικού εμβολίου για τον νέο κορωνοϊό, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, με την ποσότητα του σκευάσματος -το ανέπτυξε το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια- που έχει φτάσει στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, να ανέρχεται τα 2,47 εκατ. δόσεις μέχρι σήμερα.

Η παρτίδα του εμβολίου, το οποίο χορηγείται σε δύο δόσεις, έφτασε με αεροσκάφος που είχε αναχωρήσει από τη Μόσχα και προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο Εσέισα, στα προάστια του Μπουένος Άιρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Αρχές της Αργεντινής έχουν εξάλλου παραλάβει 1 εκατ. δόσεις του προϊόντος της κινεζικής φαρμακευτικής βιομηχανίας Sinopharm για τον νέο κορωνοϊό, καθώς και 580.000 δόσεις του Covishield (στην ουσία του εμβολίου που ανέπτυξαν η AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης), που παράγεται στην Ινδία από το Serum Institute of India (SII), τον μεγαλύτερο παραγωγό εμβολίων στον κόσμο.

Μέχρι σήμερα η χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει καταγράψει πάνω από 52.000 θανάτους εξαιτίας του COVID-19 επί συνόλου 2,1 εκατ. κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

Στο κράτος των περίπου 45 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν εμβολιαστεί περίπου 1,1 εκατ. άνθρωποι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης