Η Δαμασκός κατήγγειλε σήμερα την αποστολή από την Τουρκία στρατιωτικής φάλαγγας «φορτωμένης με πυρομαχικά» στο νότιο τμήμα της συριακής επαρχίας Ιντλίμπ, την επομένη της εισόδου φιλοκυβερνητικών στρατευμάτων στην πόλη-κλειδί Χαν Σεϊχούν.

«Τουρκικά οχήματα φορτωμένα με πυρομαχικά (…) κατευθύνονται προς τη Χαν Σεϊχούν για να βοηθήσουν τους τρομοκράτες (…), γεγονός που επιβεβαιώνει άλλη μια φορά την υποστήριξη που προσφέρεται από το τουρκικό καθεστώς στις τρομοκρατικές οργανώσεις», υπογράμμισε πηγή στο συριακό υπουργείο Εξωτερικών, την οποία επικαλείται το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή η «επιθετική» κίνηση δεν θα επηρεάσει «την αποφασιστικότητα του Συριακού Αραβικού Στρατού να εξακολουθήσει να κυνηγά τα υπολείμματα των τρομοκρατών» στην πόλη αυτή της επαρχίας Ιντλίμπ ή αλλού, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, από την πλευρά του, έκανε λόγο για ρωσικές και συριακές επιδρομές όχι μακριά από τη φάλαγγα για να εμποδισθεί να συνεχίσει τον δρόμο της.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σχόλιο από την Άγκυρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης