Η Δανία αναστέλλει τις πτήσεις από το Ντουμπάι - Υπόνοιες για πλαστά τεστ κορωνοϊού!

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021, 10:00
Η Δανία αναστέλλει τις πτήσεις από το Ντουμπάι - Υπόνοιες για πλαστά τεστ κορωνοϊού!

Η Δανία, όπου για να εισέλθει κάποιος αεροπορικά πρέπει να επιδείξει αρνητικό τεστ κορωνοϊού τουλάχιστον 24 ωρών, αναστέλλει για διάστημα πέντε ημερών τις πτήσεις από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα λόγω αμφιβολιών για την αξιοπιστία των διαγνωστικών τεστ που διενεργούνται εκεί, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της χώρας.

«Όλες οι εμπορικές πτήσεις από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αναστέλλονται για πέντε ημέρες, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το αρνητικό τεστ που απαιτείται έγινε πραγματικά και με σωστό τρόπο» εξήγησε ο υπουργός Μεταφορών της Δανίας Μπένι Ένγκελμπρεχτ.

Οι αρχές της Δανίας έλαβαν μια ειδοποίηση σχετικά με την αυθεντικότητα των διαγνωστικών τεστ για Covid-19 που διενεργούνται στο Ντουμπάι και θέλουν να διασφαλίσουν ότι τα τεστ αυτά γίνονται σωστά, αλλά και ότι δεν μπορεί κάποιος να αγοράσει ψεύτικα τεστ με αρνητικό αποτέλεσμα, διευκρίνισε ο ίδιος.

Αν και άλλοι τουριστικοί προορισμοί επιβάλλουν αυστηρούς περιορισμούς προκειμένου να ελέγξουν την εξάπλωση της Covid-19, το Ντουμπάι έχει κρατήσει τις πόρτες του ανοιχτές στους τουρίστες.

Κάποιοι σελέμπριτι από τη Δανία πρόσφατα πήγαν στο εμιράτο του Περσικού Κόλπου, προκαλώντας τις επικρίσεις της πρωθυπουργού Μέτε Φρέντερικσεν.

«Αυτό που συμβαίνει όταν ταξιδεύουμε τη συγκεκριμένη περίοδο είναι ότι αναλαμβάνουμε το ρίσκο να φέρουμε τα παραλλαγμένα στελέχη του κορωνοϊού στη Δανία, κάτι που θα υπονομεύσει τις προσπάθειές μας να ελέγξουμε την επιδημία» κατήγγειλε την Τρίτη.

Η χώρα των 5,8 εκατομμυρίων κατοίκων έχει επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς από τα τέλη Δεκεμβρίου προκειμένου να αντιμετωπίσει το νέο κύμα της πανδημίας και ανησυχεί ιδιαίτερα για τα παραλλαγμένα στελέχη του κορωνοϊού που είναι πιο μεταδοτικά.

Ήδη στη Δανία έχουν καταγραφεί 283 κρούσματα του βρετανικού παραλλαγμένου στελέχους και ένα του νοτιοαφρικανικού σε ένα άτομο που είχε μεταβεί στο Ντουμπάι.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021, 10:47