Διαδηλωτές συρρέουν και σήμερα από το πρωί στην πλατεία Ταχρίρ στο κέντρο του Καΐρου ζητώντας για ένατη ημέρα την αποχώρηση του προέδρου, Χόσνι Μουμπάρακ, από την εξουσία ενώ ομάδα πεντακοσίων υποστηρικτών του πραγματοποιεί άλλη συγκέντρωση στο κέντρο της πρωτεύουσας.

«Δεν θα φύγουμε εμείς, αυτός θα φύγει», είναι το σύνθημα που ακούγεται από τα μεγάφωνα και σήμερα στην πλατεία Ταχρίρ, όπου έχουμε συγκεντρωθεί περί τα 1.500 άτομα, την επομένη του διαγγέλματος του Χόσνι Μουμπάρακ, ο οποίος ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος για την έκτη του προεδρική θητεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από την πλατεία Ταχρίρ, κοντά στο κτίριο της ραδιοτηλεόρασης, οι υποστηρικτές του Χόσνι Μουμπάρακ κρατούν πανό με συνθήματα: «Ναι στον Μουμπάρακ, για την προστασία της σταθερότητας», «Ναι στον πρόεδρο της ειρήνης και της σταθερότητας», «Όσοι αγαπούν την Αίγυπτο, δεν θα την ωθήσουν στην κατάρρευση».

Πριν λίγο, ο αιγυπτιακός στρατός ανακοίνωσε ότι οι πολίτες της Αιγύπτου διαβίβασαν το μήνυμά τους, τα αιτήματά τους ακούστηκαν και από εδώ και παίρα ήρθε η ώρα να βοηθήσουν την Αίγυπτο να επιστρέψει στους κανονικούς της ρυθμούς, προχωρώντας σε μία σαφή έκκληση προς τους πολίτες να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

«Οι ένοπλες δυνάμεις σάς καλούν… Εσείς ξεκινήσατε βγαίνοντας στους δρόμους για να εκφράσετε τα αιτήματά σας, εσείς είστε αυτοί που μπορείτε να αποκαταστήσετε τους κανονικούς ρυθμούς της ζωής», δήλωσε εκπρόσωπος του αιγυπτιακού στρατού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης