Οι διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας ετοιμάζονται για μια νέα μαζική συγκέντρωση σήμερα στο Χονγκ Κονγκ, για την οποία ελπίζουν πως θα είναι μεγάλη και ειρηνική, αφού διαδήλωσαν και χθες, Σάββατο, στους δρόμους της πρώην βρετανικής αποικίας.

Η σημερινή κινητοποίηση θα είναι η κύρια διαδήλωση του σαββατοκύριακου και ένα αληθινό τεστ για την αποφασιστικότητα των διαδηλωτών, όπως και γι’ αυτή των αρχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σημερινή διαδήλωση οργανώθηκε από το Μέτωπο Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, μια μη βίαιη οργάνωση που είχε οργανώσει τις γιγάντιες διαδηλώσεις του Ιουνίου και του Ιουλίου στις οποίες είχαν συμμετάσχει εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι.

«Η πορεία της Κυριακής αναμένεται να είναι άλλη μια συγκέντρωση ενός εκατομμυρίου ανθρώπων. Ο λαός του Χονγκ Κονγκ δεν μπορεί να ηττηθεί», δήλωσε στο Facebook η βουλευτής Κλάουντια Μο, που υποστηρίζει το φιλοδημοκρατικό κίνημα.

Η αστυνομία έχει δώσει το πράσινο φως για την πραγματοποίηση αυτής της συγκέντρωσης σε ένα μεγάλο πάρκο του νησιού του Χονγκ Κονγκ, όμως απαγόρευσε στους διαδηλωτές να κάνουν πορεία στους δρόμους. Αυτού του είδους η απαγόρευση αγνοείται συστηματικά τις τελευταίες εβδομάδες από τους διαδηλωτές, με αποτέλεσμα να λαμβάνουν χώρα συγκρούσεις με τις δυνάμεις της τάξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι χθεσινές συγκεντρώσεις άρχισαν με μια πορεία υπέρ της δημοκρατίας χιλίων εκπαιδευτικών υπό καταρρακτώδη βροχή.

Το απόγευμα, ένα ακόμη μεγαλύτερο πλήθος συγκεντρώθηκε για να κάνει πορεία στο Χουνγκ Χομ και το Το Κουά Ουάν, δύο συνοικίες δημοφιλείς στους κινέζους τουρίστες από την ηπειρωτική Κίνα.

Μερικοί διαδηλωτές επιτέθηκαν στα γραφεία της Ομοσπονδίας Συνδικάτων, μια οργάνωση που υποστηρίζει την κυβέρνηση του Πεκίνου. Κάλυψαν το κτίριο με γκράφιτι και το βομβάρδισαν με αυγά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης