Την πόλη Ρόντα, γνωστό παραθεριστικό προορισμό στη νότιο Ισπανία, επισκέφθηκαν σήμερα η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, και η νεότερη κόρη της, Σάσα, κατά την τέταρτη ημέρα των διακοπών τους στη χώρα της Ιβηρικής.

Πολλοί δρόμοι της πόλης είχαν αποκλεισθεί λόγω των δρακόντειων μέτρων ασφαλείας, την ώρα που εκατοντάδες παραθεριστές προσπαθούσαν να δουν τη σύζυγο του Αμερικανού προέδρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 46χρονη Μισέλ και η 9χρονη Σάσα θαύμασαν τα αξιοθέατα της πόλης, όπως την κατοικία του Μαυριτανού Βασιλέα, κατασκευή του 18ου αιώνα στις εγκαταστάσεις ενός μαυριτανικού ανακτόρου, του οποίου οι κήποι κατεβαίνουν έως την κοίτη του ποταμού κατά μήκος του εντυπωσιακού γκρεμού.

Η Ρόντα, σε απόσταση 40 χλμ. από τη Μεσόγειο, υπήρξε ένα από τα τελευταία προπύργια των Αράβων στην Ιβηρική, την οποία κατείχαν για 800 χρόνια έως τα τέλη του 15ου αιώνα.

Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, η κόρη της και φίλοι τους, πραγματοποιούν διακοπές από την Τετάρτη στην Κόστα ντελ Σολ, σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο κοντά στο παραθεριστικό θέρετρο της Μαρμπέλια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μισέλ Ομπάμα θα συναντηθεί αύριο με το βασιλικό ζεύγος Χουάν Κάρλος και Σοφία της Ισπανίας στην Πάλμα της Μαγιόρκα, κατά την τελευταία ημέρα της διαμονής της στην Ισπανία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης