Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου χαιρέτισε χθες την επικείμενη επανέναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με τους Παλαιστίνιους, λέγοντας ότι η εξέλιξη αυτή είναι «προς το συμφέρον» της χώρας του.

Οι συνομιλίες αποτελούν «θεμελιώδες στρατηγικό συμφέρον του Ισραήλ», σημείωσε ο Νετανιάχου. Οι διαπραγματεύσεις δεν είναι σημαντικές μόνο για να δοθεί τέλος στην σύγκρουση με τους Παλαιστίνιους, αλλά και λόγω των απειλών που θέτουν για τη χώρα του το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και ο εμφύλιος πόλεμος στη γειτονική Συρία, υποστήριξε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Νετανιάχου ευχαρίστησε τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, ο οποίος ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ξαναρχίσουν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

«Έχω κατά νου έναν αριθμό στόχων, όπως η αποτροπή της δημιουργίας ενός διεθνικού κράτους (. . .) που θα έθετε σε κίνδυνο το μέλλον του Εβραϊκού κράτους, και την αποτροπή της δημιουργίας άλλου ενός κράτους τρομοκράτη με την υποστήριξη του Ιράν εντός των συνόρων του Ισραήλ, που μας απειλήσει εξίσου», ανέφερε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης