Η Σουτσεάβα και το Βουκουρέστι είναι οι δύο πόλεις με τα περισσότερα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη Ρουμανία, όπως ανακοίνωσε η Ομάδα Στρατηγικής Επικοινωνίας (SCG). Στη Σουτσεάβα έχουν καταγραφεί 2.899 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού και 1.354 στο Βουκουρέστι.

Συνολικά, 13.613 Ρουμάνοι έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό. Άλλα έντεκα άτομα έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του κορωνοϊού χθες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων σε 801.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι η Ρουμανία βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι τις 15 Μαΐου. Οι Αρχές εξετάζουν προσεκτικά όλα τα δεδομένα που έχουν στη διάθεσή τους, προκειμένου να προχωρήσουν στη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόζονται λόγω του κορωνοϊού.

Από τις 27 Απριλίου, πολίτες ηλικίας άνω των 65 ετών μπορούν να κυκλοφορούν από τις 07:00 έως τις 11:00 π.μ. και το βράδυ από τις 19:00 έως τις 22:00. Τα άτομα αυτών των ηλικιών μπορούν να βγαίνουν δύο φορές την ημέρα, είτε για ψώνια είτε για περιπάτους σε κοντινή απόσταση από τα σπίτια τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης