Η Δύση ανεβάζει τους τόνους απέναντι στη Ρωσία

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 2 Μαρτίου 2014, 11:23
Η Δύση ανεβάζει τους τόνους απέναντι στη Ρωσία
Οι ηγέτες της Δύσης αυξάνουν τις πιέσεις επί της Μόσχας, μετά το πράσινο φως του ρωσικού κοινοβουλίου χθες στον πρόεδρο Πούτιν να προχωρήσει σε στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, όπου κατάσταση κόκκινου συναγερμού εκεί κηρυχθεί στον στρατό έναντι των κινδύνων που απειλούν την Κριμαία και την ανατολική χώρα.

Η Ατλαντική Συμμαχία αποφάσισε τη σύγκληση σήμερα έκτακτης συνεδρίασης των 28 πρεσβευτών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ, πριν από τη διεξαγωγή της Επιτροπής ΝΑΤΟ-Ουκρανίας το απόγευμα, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν.

Την παραμονή της έκτακτης συνόδου των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, της χώρας που ασκεί την προεδρία της ΕΕ το τρέχον εξάμηνο, μεταβαίνει σήμερα στο Κίεβο όπου θα συναντηθεί με τη νέα ουκρανική ηγεσία. Θα συνοδεύεται από τον Βρετανό ομόλογό του Ουίλιαμ Χέιγκ.

Από χθες οι ΗΠΑ κάλεσαν τη Ρωσία να αποσύρει τις δυνάμεις που έχει αναπτύξει στην Κριμαία της νότιας Ουκρανίας, διαφορετικά απειλείται με διεθνή απομόνωση και με «βαθιά επίπτωση» στις σχέσεις της με την Ουάσινγκτον.

Διαβάστε επίσης:

Παιχνίδια στρατηγικής

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 2 Μαρτίου 2014, 12:48