Λίγες ώρες μετά την απελευθέρωση ανθρώπων που κρατούνταν όμηροι στο εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι της Κένυας, από ένοπλους εξτρεμιστές ισλαμιστές της στενά συνδεδεμένης με την αλ Κάιντα σομαλικής οργάνωσης αλ Σεμπάμπ, αυτόπτης μάρτυρας τράβηξε ένα συγκλονιστικό βίντεο από το εσωτερικό του εμπορικού κέντρου.

Ο ίδιος σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του και ο οποίος έγινε γνωστό ότι απελευθερώθηκε έπειτα από πέντε ώρες μέσα στο mall.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία 29χρονη Βρετανίδα πίσω από το μακελειό στο Ναϊρόμπι

Η τρομοκρατική επίθεση της οργάνωσης Σεμπάμπ, των Σομαλών ισλαμιστών μαχητών, έγινε υπό τις οδηγίες μιας γυναίκας, της Βρετανίδας 29χρονης Samantha Lewthwaite, της αποκαλούμενης «λευκής χήρας», η ο οποία συμμετείχε και στην τρομοκρατική επίθεση στο μετρό του Λονδίνου.

Σύμφωνα με τη Daily Mail η γυναίκα έδινε εντολές στους δράστες στα αραβικά μέσα στο εμπορικό κέντρο Westgate του Ναϊρόμπι, κατά την εισβολή το περασμένο Σάββατο. Οι περισσότεροι από τους ομήρους εκτελέστηκαν γιατί δε μπορούσαν να απαγγείλουν το Κοράνι ή να προφέρουν το όνομα της μητέρας του προφήτη Μωάμεθ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης