Οι τρομοκράτες, οι οποίοι πραγματοποίησαν επίθεση οδηγώντας το αυτοκίνητό τους πάνω σε πεζούς στη Βαρκελώνη, τον Αύγουστο του 2017, αρχικά σχεδίαζαν επίθεση με φορτηγάκι παγιδευμένο με εκρηκτικά, αλλά κανένας τους δεν είχε άδεια οδήγησης για φορτηγό, μετέδωσαν σήμερα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Όταν ο τρομοκράτης πήγε να παραλάβει το φορτηγάκι στις 16 Αυγούστου, του ζητήθηκε να έχει άδεια οδήγησης κατηγορίας Γ για φορτηγό, ενώ όλοι οι τρομοκράτες είχαν άδειες κατηγορίας Β. Για τον λόγο αυτό άλλαξαν το αρχικό τους σχέδιο και επέλεξαν να ενοικιάσουν ένα αυτοκίνητο Fiat Talento, έγραψε η εφημερίδα La Vanguardia επικαλούμενη πηγές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το έντυπο, οι τρομοκράτες σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν αρκετές άλλες επιθέσεις στη Βαρκελώνη και μελετούσαν τα δημοφιλέστερα τουριστικά αξιοθέατα στην πόλη, περιλαμβανομένων νυχτερινών κλαμπ, του γηπέδου Camp Nou και της εκκλησίας Sagrada Familia.

Οι τρομοκράτες σχεδίαζαν επίσης επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα, όπως προκύπτει και από φωτογραφίες του Παρισίου που βρέθηκαν στο σπίτι στην Αλκανάρ, όπου οι τρομοκράτες κρύβονταν όσο σχεδίαζαν τις επιθέσεις, προσθέτει το δημοσίευμα.

Στις 17 και 18 Αυγούστου, η Βαρκελώνη και η Καμπρίλς, οι δύο αυτές καταλανικές πόλεις στην Ισπανία, βίωσαν τρομοκρατικές επιθέσεις με φορτηγά, τα οποία οι δράστες έριξαν πάνω σε πεζούς, σκοτώνοντας συνολικά 15 και τραυματίζοντας 130. Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη Βαρκελώνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης