Η Ε.Ε. «προτίθεται να εξετάσει» αν θα δοθούν περισσότερες διαβεβαιώσεις στη Βρετανία

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018, 10:19
Η Ε.Ε. «προτίθεται να εξετάσει» αν θα δοθούν περισσότερες διαβεβαιώσεις στη Βρετανία
Η Ε.Ε. «προτίθεται να εξετάσει αν θα δοθούν περαιτέρω διαβεβαιώσεις» στο Ηνωμένο Βασίλειο όσον αφορά στο «δίχτυ ασφαλείας» (backstop) για τη Βόρεια Ιρλανδία και τη συμφωνία με τη Βρετανία για την σχεδιαζόμενη αποχώρησή της από την Ένωση, σύμφωνα με προσχέδιο της ανακοίνωσης της συνόδου κορυφής, αντίγραφο του οποίου εξασφάλισε σήμερα το Reuters.

Στο προσχέδιο, ένα έγγραφο έξι σημείων το οποίο προετοιμάζει η Ε.Ε. για την Τερέζα Μέι ώστε να συμβάλει στο να πείσει η Βρετανίδα πρωθυπουργός το διαιρεμένο βρετανικό κοινοβούλιο να εγκρίνει τη συμφωνία της με την Ε.Ε. για το Brexit, επισημαίνεται ότι οποιεσδήποτε τέτοιες διαβεβαιώσεις δεν θα «αλλάζουν ή αντιβαίνουν» στη συμφωνία.

Τα άλλα 27 κράτη-μέλη δεν έχουν ακόμη συμφωνήσει για μεγάλο μέρος του κειμένου και διπλωματικές πηγές σημειώνουν ότι ιδιαίτερα η παράγραφος που αφορά στην πρόθεση της Ε.Ε. να προσφέρει περισσότερες διαβεβαιώσεις στη Βρετανία είναι πιθανό να αλλάξει αργότερα σήμερα λόγω της αντίθεσης της Ιρλανδίας, όπως και άλλων χωρών-μελών της Ε.Ε.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018, 10:19