Οι ηγέτες της Αιθιοπίας και της Ερυθραίας άνοιξαν σήμερα εκ νέου την πρεσβεία της Αιθιοπίας στην πρωτεύουσα της Ερυθραίας Ασμάρα, μετέδωσε το δίκτυο Fana Broadcasting της Αιθιοπίας.

Σύμφωνα με το δίκτυο, ο πρωθυπουργός της Αιθιοπίας Αμπίι Αχμέντ και ο πρόεδρος της Ερυθραίας Ισάιας Αφεγουέρκι εγκαινίασαν εκ νέου την πρεσβεία κατά τη διάρκεια μιας σύντομης τελετής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπειτα από την ιστορική σύνοδο κορυφής ανάμεσα στον πρωθυπουργό της Αιθιοπίας Αμπίι Αχμέντ και τον πρόεδρο της Ερυθραίας Ισάιας Αφεγουέρκι, η οποία σηματοδότησε την έναρξη της εξομάλυνσης των σχέσεων ανάμεσα στους δύο παλιούς αντιπάλους, υπογράφηκε στις 9 Ιουλίου στην πρωτεύουσα της Ερυθραίας μια «κοινή διακήρυξη ειρήνης και φιλίας» με την οποία τερματίζεται η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ των δύο γειτόνων.

Λίγες ημέρες αργότερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη εμπορική πτήση μεταξύ Αιθιοπίας και Ερυθραίας δίνοντας τέλος στο αεροπορικό εμπάργκο των δύο χωρών που κρατούσε 20 χρόνια.

Στις 9 Ιουλίου, οι ηγέτες των δύο χωρών συμφώνησαν να αποκαταστήσουν τη χερσαία και αεροπορική σύνδεση, να επαναφέρουν τις τηλεφωνικές υπηρεσίες, καθώς και να επιτραπεί στην Αιθιοπία η χρήση του λιμανιού του Άσαμπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης