Την εκτίμηση ότι οι πολίτες δικαιολογημένα δεν «αισθάνονται έλξη για την Ευρωπαϊκή Ένωση» εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς σε ομιλία του στη βουλή της Σλοβενίας.

Σύμφωνα με τον κ. Σουλτς πρόκειται για μία απόλυτα δικαιολογημένη αντίδραση καθώς οι Ευρωπαίοι πολίτες «βλέπουν» την Ένωση να έχει δαπανήσει εκατοντάδες εκατ. ευρώ προκειμένου να επιτύχει την σταθεροποίηση, με αποτέλεσμα, όμως, να αφήσει εκατ. νέους άνεργους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου – και υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – υποστήριξε ακόμη το ευρωπαϊκό σύστημα οφείλει να γίνει πιο δίκαιο να υπάρξει «διακοπή του δραματικού φαύλου κύκλου μετατροπής του χρέους των τραπεζών σε δημόσιο χρέος».

Κατά τον Γερμανό πολιτικό η Ε.Ε. οφείλει να λάβει μέτρα ώστε να αντιμετωπίσει την υψηλή ανεργία των νέων, ενώ οφείλει να στηρίξει περισσότερο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες με τη σειρά τους θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Αναφερόμενος στην κατάσταση στην Ουκρανία υπογράμμισε ότι είναι αναγκαίος ο διάλογος και η αποτροπή ένοπλης σύρραξης και διάσπασης της χώρας. Δήλωσε, μάλιστα, χαρακτηριστικά ότι «οι άνθρωποι που συζητούν δεν πυροβολούν ο ένας τον άλλο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης