Η Ε.Ε. πρέπει να καταβάλει περισσότερες προσπάθειες για να στηρίξει την Τουρκία στο έργο της όσον αφορά στη μέριμνα προς τους πρόσφυγες, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.

Τα χρήματα τα οποία έχει υποσχεθεί η Ε.Ε. να χορηγήσει στην Τουρκία για τους πρόσφυγες θα διατεθούν σε «εύλογο χρονικό διάστημα», ανέφερε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα, η Μογκερίνι τόνισε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να αρχίσει η διαδικασία μετάβασης στη Συρία με καλύτερους όρους όσον αφορά στην ανθρωπιστική κατάσταση στη χώρα αυτή.

Επίσης, η Μογκερίνι πρόσθεσε ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών για την κατάσταση στη νοτιοανατολική Τουρκία, περιοχή που κατοικείται κυρίως από Κούρδους, και κάλεσε σε άμεση κατάπαυση του πυρός και επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

«Ζητούμε άμεση κατάπαυση του πυρός στη νοτιοανατολική Τουρκία» επεσήμανε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας στο τέλος συνάντησης με την τουρκική ηγεσία στην Άγκυρα διευκρινίζοντας ότι η Ε.Ε. «καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφή τρομοκρατίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νοτιοανατολική Τουρκία μαστίζεται από σφοδρές μάχες μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας και των ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Παρατηρητές αναφέρουν πως περισσότεροι από 150 άμαχοι έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων ασφαλείας εναντίον των ανταρτών του ΡΚΚ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης