Η Αϊτή εξακολουθεί να αντιμετωπίζει «σημαντικές ανθρωπιστικές ανάγκες», προειδοποίησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανακοινώνοντας τη χορήγηση επιπλέον βοήθειας 3 εκατομμυρίων ευρώ στη χώρα της Καραϊβικής.

Τον ερχόμενο Ιανουάριο θα συμπληρωθούν δύο χρόνια από τον σεισμό στην Αϊτή, που προκάλεσε το θάνατο περισσότερων από 220.000 ανθρώπων και τον εκτοπισμό 1,3 ως 1,6 εκατομμυρίου.
Η επιδημία χολέρας που ενέσκηψε στη χώρα μετά το σεισμό προκάλεσε επίσης το θάνατο περισσότερων από 6.600 Αϊτινών πέρυσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές ανθρωπιστικές ανάγκες, τις οποίες η κυβέρνηση της Αϊτής δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της», δήλωσε η Επίτροπος της ΕΕ για την Ανθρωπιστική Βοήθεια, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να είναι άστεγοι και στο γεγονός ότι υπάρχει ο κίνδυνος να υπάρξει νέο ξέσπασμα χολέρας κατά την επόμενη περίοδο των βροχών τον Απρίλιο.

«Για όσο μας χρειάζονται οι Αϊτινοί εμείς θα είμαστε εκεί», προσέθεσε. Με τα επιπρόσθετα 3 εκατομμύρια ανέρχεται σε 38,5 εκατομμύρια ευρώ η βοήθεια της Ευρωπαϊκή Επιτροπής προς την Αϊτή φέτος. Για το 2012 σκοπεύει να χορηγήσει βοήθεια ύψους 15,25 εκατομμυρίων ευρώ.

Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης